Ponedjeljak, 21 Veljača 2022 16:37

Braniteljima zemljišta na Nuncijati do 1. svibnja?

Piše:
Braniteljima zemljišta na Nuncijati do 1. svibnja? Foto: arhiva Dubrovnikpress.hr

„Moj rok je 1. svibnja za rješavanje problema s dodjelom zemljišta na Nuncijati”, odgovorio je gradonačelnik Mato Franković na konferenciji za novinare na pitanje kada će braniteljima dodijeliti zemljište za gradnju na Nuncijati.

- Građevinska dozvola još nije izdana jer čekamo Ministarstvo kulture. Nekad se pitam zašto je braniteljima netko odlučio dodijeliti zemlju na Nuncijati uz toliko problema. Kad promislim što bi bilo da nismo našli rješenje za novu cestu za Nuncijatu, ti objekti ne bi se bili izgradili nikad. - rekao je Franković.

Na pitanje što je s pješačkim prijelazom na Nuncijati, odgovorio je kako će do kraja tjedna biti kompletirana dokumentacija, koja je podloga za uređenje privremenog pješačkog prijelaza na Nuncijati.

- Prometni fakultet u Zagrebu izradio je studiju. Ponudili su tri rješenja. Sve je proslijeđeno MUP -u, koji je dao suglasnost. Sve smo proslijedili u Ministarstvo prometa, koje je imalo primjedbe oko poboljšanja svjetlosne signalizacije i to smo ispravili i njihovu suglasnost očekujemo u roku od tjedan dana. Istodobno smo sve proslijedili Hrvatskim cestama i oni su spremni to financirati. Nadam se da ćemo do kraja tjedna kompletirati dokumentaciju i da će to biti podloga za uređenje privremenog pješačkog prijelaza. - rekao je Franković.