Utorak, 25 Srpanj 2023 12:50

ČAK 28 OZLIJEĐENIH U PROŠLOM TJEDNU NA PROMETNICAMA

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko - neretvanske zabilježeno je 18 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je pet osoba teže, a 23 ih je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno 17 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 882 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 349 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 97 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 38 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirane su 34 osobe.

Od ostalih prekršaja izdvajamo 30 mjera poduzetih prema vozačima mopeda i motocikala koji nisu koristili zaštitne kacige, 111 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 55 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

dpp