Ponedjeljak, 09 Svi 2022 12:31

Capor: Čelični Mato se ispuhao i završio kao gumeni gradonačelnik

Piše:
Đuro Capor Đuro Capor

Nakon što je gradonačelnik Mato Franković još prošlog tjedna izjavio kako je s Franjom Pašalićem postignut dogovor oko 20 parkirnih mjesta koje je za potrebe marine tražio Pašalić, vijećnik Đuro Capor (SJG) pitao ga je gdje su u toj priči građani.

- Gdje su tu građani jer oni nisu suglasni s postojanjem one marine tamo, oni traže vezove i na tom mjestu žele komunalnu lučicu i vezove. Izmjene GUP-a su prilika da se taj prostor uredi za građane, a ne da se legalizira ono što je nezakonito izvan prostora koji je pod koncesijom napravio Pašalić. Vaše pokazivanje mišića samo pokazuje kako se nekakve unutarstranačke borbe s unutarstranačkim moćnicima pretaču u javni prostor da bi se na kraju sve one koje se naziva građevinskom mafijom ili investitorima koji ne poštuju grad, pustilo da svoje projekte privedu kraju. Čelični Mato se ispuhao i završio kao gumeni gradonačelnik. - rekao je Capor.

Franković mu je opet spočitao da je ljubomoran.

- Žao mi je što je vaša ljubomora toliko velika da ne možete reći, bravo što je ishodovana građevinska dozvola za Lapadsku obalu, osigurano financiranje iz vanjskih sredstava što će građanima osigurati da im više ne pucaju cijevi od vode, da im ne plave kuće, to sam napravio. - kazao je Franković, istaknuvši kako on nije bio taj koji je Pašaliću dao koncesiju za izgradnju marine.

- Nisam ja dao koncesiju marini niti sam u tome sudjelovao, to je nešto što sam naslijedio i s tim sam se borio i došao do toga da sam osigurao veći broj parking za građane. S Ministarstvom nisam trgovao nego smo pronašli dodatnu površinu za parking unutar postojeće koncesije kako ne bi postojala mogućnost ugroze projekta s ciljem da u studenome 2023. bude završen. - rekao je Franković te se osvrnuo na projekte koje mu Capor stavlja na teret.

- Spominjali ste Grawe, a niste rekli građanima kako dozvola za gradnju ispod Vila Palme nije izdana, a vi ste govorili kako ćemo je izdati iza izbora. Potvrđen je stav grada da tamo ne može biti ta i takva zgrada. Za gradnju kod Grawea u mom mandatu nije izdana građevinska dozvola. Treba znati u životu biti čovjek čvrstog stava, ali i koji su prioriteti, moj prioritet su uvijek građani. Što god vi govorili o tome zašto ste ljubomorni na mene, jednom možda budete kao ja, a trebat će vam još puno vremena. - rekao je Franković Caporu.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019