Četvrtak, 19 Siječanj 2023 12:05

Capor: Investitor u Ulici žrtava s Dakse je netko očito jako bitan stranci na vlasti

Piše:
Na mjestu Vile Salvator predviđena je dvojna stambeno – poslovna zgrada s podzemnom garažom Na mjestu Vile Salvator predviđena je dvojna stambeno – poslovna zgrada s podzemnom garažom Foto: DPP

Iako su se stanari Ulice žrtava s Dakse izjasnili protiv planova da se njihova ulica pretvori u cestu, što je gradska uprava i prihvatila, a na koncu je ipak ostalo nejasno hoće li investitor, koji namjerava graditi na mjestu Vile Salvator, dobiti kolni prilaz podzemnoj garaži, gradski vijećnik Srđ je Grad Đuro Capor smatra kako će interesi investitora sigurno biti zadovoljeni. Riječ je inače o tvrtki Anna Navis.

- Investitor je netko tko je očito jako bitan stranci na vlasti pa se i gradonačelnik i toliki broj pročelnika na sve moguće načine trude naći neko rješenje koje bi zadovoljilo partikularne interese investitora i stanara. Stanari su se, naime, jasno postavili i žele sačuvati kvalitetu življenja u svojoj ulici, žele da ona ostane šetnica, a ne da postane kolni prilaz, kao što se nas nedavno pokušalo uvjeriti na sjednici Gradskog vijeća. Gradonačelnik je tada na tom prostoru predstavljao novu prometnicu i branio prijedlog da se tu napravi cesta i park podijeli na dva dijela kako bi se osigurao pristup mehanizaciji za rušenje Vile Salvator i izgradnju ogromnog objekta investitora. - rekao je Capor.

Podsjetio je kako je isti investitor vlasnik parcele u neposrednoj blizini, odnosno preko puta Vile Salvator kod zgrada „Mercedesa” na kojoj je također naumio graditi zgradu.

- Što se događa s druge strane puta pored zgrada „Mercedesa” zaista ne znam, ali za očekivati je da ćemo to doznati kad već građevinske dozvole budu izdane i kad ljudi, stanari, budu morali živjeti s posljedicama takvih neprimjerenih izgradnji. - rekao je Capor.