Ponedjeljak, 04 Travanj 2022 13:09

Capor o Vlahušićevoj izjavi da srđevce financira DPDS

Piše:
Đuro Capor Đuro Capor Foto: arhiva/dubrovnikpress

Mi stavove o DPDS -u od 2014. nismo promijenili, tako je gradski vijećnik SJG Đuro Capor komentirao izjavu nezavisnog vijećnika Andra Vlahušića koji je za Dubrovnikpress.hr rekao kako su srđevci potpora DPDS -u jer ih, kako tvrdi Vlahušić, DPDS financira.

- Izjave Andra Vlahušića uopće nije potrebno komentirati, pogotovo one koje se tiču nezakonitih poslova i financiranja u vezi s DPDS -om kad znamo da je upravo on zaslužio i pravomoćnu presudu zbog novca iz DPDS -a. - kazao je Capor.

Kad je u pitanju DPDS i njihov odnos s Gradom, kao i raspodjela novca od ulaznica za zidine, Capor naglašava kako srđevci o toj temi stav nisu promijenili još od 2014.

- Još od 2014. otkad je Vlahušić bio gradonačelnik, imamo iste stavove. No u ono vrijeme kad je Vlahušić stavio šapu na sredstva i DPDS, naš prijedlog nije razmatrao, a sad vidimo da su čak dva, tri prijedloga koja je o DPDS -u iznio gradonačelnik Mato Franković, zapravo prijedlozi SJG iz 2014. kad smo predlagali da novac od zidina ulazi u proračun Grada te da se DPDS -u potom, sukladno njihovim programima obnove, isplaćuje predviđeni iznos sredstava. - rekao je Capor.

Istaknuo je kako u jeku izborne skupštine u DPDS -u drži iznimno opasnim izjave pojedinih političara kojima se poziva gradonačelnika da u DPDS za predsjednika stavi svog čovjeka.

- Te su izjave opasne kad dolaze od osoba koje su već imale pravomoćne presude za nečasne rabote s novcima od DPDS -a i takve prijedloge ne treba ozbiljno razmatrati. S druge strane, dojma sam da su pritisci prema DPDS -u ciljani kako bi se gradonačelnik Franković prilikom nekih novih pregovora s DPDS -om o uređivanju odnosu između Društva i Grada, stavio u neku povoljniju poziciju. - kazao je gradski vijećnik SJG Đuro Capor.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019