Petak, 31 Svibanj 2024 21:40

ČEŠKI VELEPOSLANIK STIGAO JE U DUBROVNIK ZBOG JEDNOG KONCERTA, A PRIMIO GA JE I GRADONAČELNIK FRANKOVIĆ

ČEŠKI VELEPOSLANIK STIGAO JE U DUBROVNIK ZBOG JEDNOG KONCERTA, A PRIMIO GA JE I GRADONAČELNIK FRANKOVIĆ Foto: Grad Dubrovnik

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković primio je danas veleposlanika Republike Češke u Republici Hrvatskoj Milana Hovorku, koji u Dubrovniku boravi u prigodi koncerta Moravske filharmonije.
 
U pratnji veleposlanika bio je i Jonáš Harman, ravnatelj Moravske filharmonije u Olomoucu.
 
Inicijativa za gostovanje najistaknutijeg i najstarijeg simfonijskog orkestra u Češkoj pokrenuta je za veleposlanikova prethodnog posjeta Dubrovniku u travnju prošle godine te je zahvaljujući suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i realizirana. Ravnatelj je zahvalio gradonačelniku i DSO-u na suradnji i pomoć pri organizaciji koncerta. Ujedno je najavio uzvratni posjet i koncert DSO-a u listopadu na glazbenom festivalu u Češkoj.
 
Veleposlanik je čestitao gradonačelniku na novom mandatu u Hrvatskom saboru i zanimao se za novosti vezano za turizam i češke turiste u Hrvatskoj. Gradonačelnik Franković u tom ga je smislu izvijestio o uspostavi zone posebnog prometnog režima koja u rujnu kreće u testnu fazu.
 
Veleposlanik Hovorka kazao je i kako u Splitu ovo ljeto otvaraju konzularno predstavništvo te kako u narednom razdoblju planiraju otvoriti počasni konzulat u Dubrovniku, što je gradonačelnik Franković pozdravio, podsjetivši da u našem gradu funkcionira već 17 počasnih konzulata.
 
Rečeno je i kako je uspostavljen kontakt s gradom Česky Krumlov vezano za potencijalno bratimljenje dva grada.

dpp