laus banner 2021 2

Četvrtak, 17 Prosinac 2020 10:54

Cesta iznad izvorišta Omble... Franković: Donijet ćemo deklaraciju kojom se protivimo tome

Piše:

Na cesti preko izvorišta Omble, postoje alternative i njih trebamo razraditi, kazao je gradonačelnik Mato Franković, odgovarajući na vijećničko pitanje da se izjasni kuda treba prolaziti autocesta, odnosno spojne ceste.

Franković je najavio kako će već na iduću sjednicu Gradskog vijeća u siječnju pred vijećnike staviti deklaraciju kojom se izražava protivljenje prolasku ceste poviše izvorišta Omble.

- Vidio sam više najava oko prolaska trase ceste, a podsjetit ću vas kako smo u prošlom sazivu Gradskog vijeća zajedno donijeli Deklaraciju kojom se protivimo izgradnji HE Ombla. Predložit ću za iduću sjednicu sličnu deklaraciju kojom ćemo se usprotiviti izgradnji bilo kakve ceste preko Omble. - kazao je Franković.

- Nedopustivo je da uništavamo zaštićeni krajolik, postoje alternative, preko mosta, padinama prema Nuncijati pa prema Brgatu i na takav način se može i treba riješiti ta trasa. Čuli smo i teze hoće li biti skupo graditi još jedan most ako bude trebalo. Dubrovnik je prevrijedan da bi se mjerio novcem i nećemo dozvoliti da bilo tko na taj način promišlja budućnost grada i uništavanje vrijednosti koje smo naslijedili i koje trebamo ostaviti budućom generacijama. - kazao je gradonačelnik Mato Franković.

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020