Petak, 29 Travanj 2022 14:52

Četiri nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske u Dubrovačko - neretvanskoj županiji

Četiri nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske u Dubrovačko - neretvanskoj županiji Foto: DNŽ

U sklopu petog Međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu, u hotelu Croatia u Cavtatu održana je tradicionalna dodjela nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award. Dodijeljeno je ukupno 59 nagrada.

Iz Dubrovačko-neretvanske županije nagrade su osvojili OPG Protić Sanja iz Blata -srebrna povelja u kategoriji "Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka", Konoba Mrs & Mr Caput iz Dubravke - brončana povelja u kategoriji "Tradicijska (ruralna) gastromija", Villa Tantini Antuna Rilovića iz Radovčića - srebrna povelja u kategoriji "Tradicijska ruralna domaćinstva" i OPG Anka Dubelj iz Orašca - brončana povelja u kategoriji "Turistička seljačka gospodarstva".

Nagradu Veliki zlatni suncokret "Šampionsku titulu" dobili su Restoran Crna svinja, Terra Negra Country Club iz Čepina, Domestic House Lola iz Vukovara i Hotel Village Balatura, Tribalj. "Šampionske titule" dobitnicima je uručila ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

U kategoriji "Atraktivni turistički sadržaji" nagrade je uručio župan Nikola Dobroslavić koji je tom prilikom istaknuo važnost ulaganja u turistički proizvod i unaprjeđenja ponude.

- Turizam je emocija, doživljaj i dojam. Upravo zato, važna je ova kategorija kao poticaj na ulaganje u turističke proizvode. Čestitam svim nagrađenima, ali i organizatorima ovog uspješnog kongresa. - kazao je, između ostaloga, župan Dobroslavić.

dpp