Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 04 Siječanj 2021 11:30

COVID: U Dubrovniku preminula jedna osoba

Od posljedica koronavirusa preminula je jedna muška osoba iz Dubrovnika (rođ. 1947.), izvjestio je danas Stožer civilne zaštite Dubrovačko – neretvabske županije.

U Dubrovačko - neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se o jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Dubrovnika. Za obje osobe je utvrđena epidemiološka veza. U posljednja 24 sata obrađena su 33 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 33 464 uzorka, piše u priopćenju Stožera.

Oporavile su se 33 osobe: 16 iz Dubrovnika, sedam iz Konavala, četiri iz Metkovića, po dvije iz Ploča i Župe dubrovačke te po jedna iz Opuzena i s Mljeta. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 29 osoba pozitivnih na koronavirus. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, šest pacijenta je na invanzivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 508 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije (na graničnom prijelazu). Od početka pandemije utvrđena su ukupno 163 slučaja kršenja samoizolacije (41 na graničnim prijelazima), podaci su Stožera CZ DNŽ.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

dpp