Petak, 21 Listopad 2022 12:10

Dajmo ruke: Stanovnicima Pila treba omogućiti prolaz automobilima preko Boninova

Kandidati Dajmo ruke u GK Pile - Kono Kandidati Dajmo ruke u GK Pile - Kono Foto: Dajmo ruke

Jačanje komunalne i društvene infrastrukture su teme koje su kao prioritete u kotaru Pile - Kono prepoznali građani kroz program „Poštujmo građane!”, koji provode kandidati lista Dajmo ruke.

Što točno muči građane i što treba učiniti da bi se stanje popravilo na konferenciji za novinare ususret izbora za Vijeća gradskih kotara govorili su kandidati s liste Dajmo ruke za Kotar Pile - Kono Ivanka Prnjat i Andrija Martić. Nositeljica liste Dajmo ruke u Kotaru Pile - Kono inače je Dubravka Garić.

ivanka prnjat 211022

- Započela bih s parkom Gradac. Gradac treba održavati i dok se čeka uređenje sukladno projektu koji je u tijeku. Pod uređenjem smatramo postepenu zamjenu stabala koju bi trebali započeti što prije, jer su postojeća već dosta stara. To se odnosi i na Bogišićev park. Također je bitna obnova palmi na Gradcu i Uz Posat. Potrebno je dosta sitnih popravaka koji ne iziskuju velike izdatke, a doprinijeli bi atraktivnosti i korištenju parka. Planiramo se zalagati i za redovitije čišćenje fontana na Pilama i u parku Pile, kao i ribnjaka na Gradcu. Igrališta u kotaru iziskuju popravke, pogotovo ovo na Ilijinoj glavici i igralište između SSG-a i Šipčina. – rekla je Ivanka Prnjat.

- Prava je šteta što u našem kotaru postoje zapuštene javne nekretnine, prije svega mislim na kompleks Stare bolnice koji jest u vlasništvu Županije. Zalagat ćemo se da se kroz dijalog Grada i Županije taj prostor stavi u javnu funkciju. - kazao je Andrija Martić.

- Svi smo svjesni velikih problema s čistoćom našeg mora i plaža. Vjerujem da se sjećate peticije Dančara protiv kontinuiranih izljeva kanalizacije još prije više od tri godine. Danas je veći problem u Šulića i zalagat ćemo se da se taj problem što hitnije riješi. – istaknuo je Andrija Martić.

Brojni građani kroz anketu su istaknuli problem pranja ulica, koje bi trebalo biti temeljitije i redovitije. Također, tu spada i čišćenje nanosa zemlje i kamenja nakon obilnijih kiša.

- Za kraj sam ostavio problem parkinga. Poticat ćemo osiguravanje novih parkirnih mjesta, a ne da se dogodi situacija kao primjerice na Gracu, gdje se rekonstrukcijom izgubilo najmanje 20-ak parkirnih mjesta. Zalagat ćemo se da se stanovnicima Pila omogući prolaz preko Boninova u smjeru Pila, kako bi puno lakše i brže došli do Graca te da se omogući zaustavljanje na području Pila u trajanju 15 minuta. – kazao je Martić.

dpp