Subota, 17 Prosinac 2022 18:46

Dalić medalju posvetio Ćiru: Šefe, ovo je za Vas!

Dalić medalju posvetio Ćiru: Šefe, ovo je za Vas! Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Posvećujem ovu medalju Ćiri Blaževiću. Šefe, ovo je za vas, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon pobjede protiv Maroka u susretu za treće mjesto na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru.

Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu nakon što je u Dohi porazila Maroko s 2:1 (2:1). 

- Ovo je medalja za cijeli hrvatski narod, za sve one koji nas prate u cijelom svijetu. Velika čestitka mojim igračima. I nakraju, posvećujem ovu pobjedu onome koji je sve ovo 1998. godine začeo. To je Miroslav Ćiro Blažević. Šefe ovo je za Vas, Vi ste sve počeli. - kazao je Dalić koji je kazao da može on osvojiti tko zna koliko medalja, ali da je Blažević "trener svih trenera".

Blažević je bio izbornik brončanih iz 1998. godine, a danas se bori s teškom bolešću. 

Dalić je dodao kako Hrvatsku nitko nije očekivao ovako daleko.

- Malo tko je ovo očekivao. Imamo 18 novih igrača, petoricu iz Hrvatske lige. Nagradilo nas je za sve, za sve ove napore, a ova bronca je zlatnog sjaja. Protiv Maroka su igrali oni koji su bili zdravi i spremni. Nije bilo lako, ovo je bila sedma utakmica. Vraćamo se kući kao pobjednici. - zakjučio je Dalić.

Južni