Petak, 19 Siječanj 2024 09:06

DANAS RADOVI NA PLACI I POVREMENO ZATVARANJE PROMETA

DANAS RADOVI NA PLACI I POVREMENO ZATVARANJE PROMETA Foto: Grad Dubrovnik

Zbog izvođenja zahtjevnih radova montaže nosive čelične konstrukcije u sklopu rekonstrukcije place Gruž investitora Sanitat d.o.o., u petak, 19. siječnja dolazit će do povremenog zatvaranja prometa Obalom Stjepana Radića.

Naime, zbog potrebe dopreme, prijenosa i montaže drugog kontingenta elementa nosive čelične konstrukcije tržnice Gruž promet Obalom Stjepana Radića će se u petak zatvarati na trideset minuta svaka dva sata od 9 do, okvirno, 19 sati. Promet svim vozilima, osim interventnim, bit će onemogućen u polusatnim intervalima (koliko otprilike traje iskrcaj elemenata čelične konstrukcije s kamiona i njihov prebačaj na tržnicu). Prolazak u ostalom vremenu dozvolit će se, a sukladno situaciji na terenu.

Građani se mole za razumijevanje i strpljenje zbog očekivanih većih gužvi u prometu te se upućuju na alternativne pravce kretanja.

Kako bi se osiguralo što urednije odvijanje prometa s manje zastoja, djelatnici prometnog redarstva rasporedit će se na križanju na Solskoj bazi te će se kao zaobilazna cesta za kretanje vozila koristiti ulica Andrije Hebranga (dvosmjerno) i ulice Dr. Ante Starčevića - Splitski put - Vladimira Nazora.

Prometni redari upravljat će prometom i na križanju Ilijna glavica gdje se očekuje veće prometno opterećenje.

Tijekom čitavog trajanja radova javni gradski prijevoz odvijat će se alternativnim pravcima o čemu će javnost detaljno obavijestiti Libertas Dubrovnik.

Grad Dubrovnik