laus banner 2021 2

Ponedjeljak, 28 Prosinac 2020 11:47

Dijete ozlijeđeno prilikom ispaljivanja petarde

Jučer u popodnevnim satima u Metkoviću zbog nestručnog rukovanja s pirotehničkim sredstvom došlo je ozljeđivanja malodobnog djeteta.

U dvorištu obiteljske kuće dijete u dobi od 10 godina nestručno je rukovalo s pirotehničkim sredstvom – petardom, koja je eksplodirala u njegovoj ruci te mu nanijela lakše tjelesne ozljede. Nakon ukazane liječničke pomoći, dijete je upućeno u KBC Split na daljnje preglede.

Provedenim izvidima policijskih službenika Policijske postaje Metković, utvrđeno je da je navedenu petardu djetetu dao njegov otac, čime je počinio prekršaj iz čl. 92. Zakona o eksplozivnim tvarima i proizvodnji i prometu oružja te je prekršajno sankcioniran.

„Još jednom upozoravamo sve odrasle da petarde nisu igračke, mogu uzrokovati teške opekline i rastrgnuća. Najčešće je riječ o teškim ozljedama šaka i prstiju, lica i očiju. Ne poklanjajte djeci, a ni drugima, nešto od čega bi mogli nastradati. Uvijek budite uzor djetetu, jer djeca petarde ne doživljavaju opasnima, pogotovo ako ih vi koristite. Savjetujte djecu da ne diraju neaktivirana pirotehnička sredstva, ne rastavljaju ih i ne pomiču, a u slučaju da ih zapaze neka odmah zatraže vašu pomoć! U slučaju da se ne možete suzdržati od uporabe pirotehničkih sredstava,  obvezno  proučite upute  o  načinu rukovanja pirotehničkim sredstvima, uz  striktno poštivanje sigurnosne udaljenosti.” - piše u priopćenju PU dubrovačko – neretvanske.

dpp

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020