Ponedjeljak, 13 Rujan 2021 07:40

Dio stonskih vijećnika bojkotirat će sastanak sa županom

Dio stonskih vijećnika bojkotirat će sastanak sa županom Foto: DNŽ

Većina vijećnika stonskog Općinskog vijeća, odnosno njih petero, neće doći na današnji sastanak sa županom Nikolom Dobroslavićem, tvrdi tako iz stonske podružnice Domovinskog pokreta u e-mailu upućenom medijima.

Naime, župan Dobroslavić zakazao je sastanak sa stonskim vijećnicima na temu izgradnje centra za gospodarenje otpadom u Lučinom razdolju, a iz Domovinskog pokreta tvrde kako od devetero vijećnika neće doći njih petero.

„Svjesni smo važnosti koju taj sastanak može imati. Doduše budimo realni, vjerojatno je to samo još jedan pokušaj ispiranja mozga u svrhu prihvaćanja već ponuđenog trasiranja, a koje ni u kom slučaju ne smije biti odobreno zbog dobrobiti i očuvanja Malostonskog zaljeva na čiju temu je već napisano nebrojeno primjedbi i objašnjenja. Većina vijećnika općine Ston (5/9) je odlučila ne prisustvovati tom sastanku iz jednog vrlo jednostavnog razloga, a to su radne obveze svakog od vijećnika koji uz rad u vijeću također imaju i svoje poslove pomoću kojih prehranjuju svoje obitelji i smatramo da je apsolutna glupost organiziranje sastanka na temu od iznimne važnosti za cijeli naš kraj u vrijeme radnog vremena.” - izvijestili su medije iz Domovinskog pokreta o sastanku koji bi se trebao održati danas u 10 sati u Ranjini.

Iz Domovinskog pokreta smatraju kako bi vijećnicima, slijedom navedenog, trebalo i platiti sudjelovanje na sastanku.

„Na pitanje tko će kompenzirati nastale troškove uslijed prisustvovanja sastanku nismo dobili odgovor. Na kraju krajeva, porezni obveznici plaćaju Župana i njegovog privatnog vozača upravo zbog takvih situacija.” - navode iz Domovinskog pokreta.

Inače, stonsko Općinsko vijeće o Lučinom razdolju raspravljat će na sjednici koja bi se trebala održati u srijedu.

dm