Utorak, 29 Lipanj 2021 19:14

Direktor ZL Dubrovnik Frano Luetić: Mi možemo dovoditi zrakoplove, ali turistički djelatnici moraju ih puniti

Direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić na konferenciji za novinare održanoj u povodu pokretanja linije Delta Air Linesa Dubrovnik – New York odgovarajući na novinarska pitanja govorio je i o usporedbi ZL Dubrovnik sa splitskom zračnom lukom koja ove godine bilježi bolje rezultate no što su oni u Čilipima.

Luetić je taklo kazao kako usporedba sa splitskom zračnom lukom nije mjerodavna jer, istaknuo je on, „Splitsko – dalmatinska županija broji oko pola milijuna stanovnika” te da je „područje kojem gravitira splitska zračna luka i područje Hercegovine i dijela Bosne, srednjodalmatinski otoci”. Luetić je kazao kako se tome može pridodati čak i dio naše županije, a da bi se to moglo promjeniti kada bude izgrađen Pelješki most. Direktor dubrovačke zračne luke također je napomenuo kako su se zbog autoceste i turisti i vjernici koji odlaze u Međugorje također okrenuli splitskom aerodromu.

Ono u čemu je ZL Dubrovnik najbolja jesu poslovni letovi, kazao je Luetić dodavši da je Dubrovnik, odnosno njegov aerodrom orijentiran na „elitni turizam”.

- Nije slučajnost da su Delta Air Lines i United Airlines odabrali Dubrovnik, a nisu Split. Odabrali su Dubrovnik jer je ima više interesa nego za ostale destinacije.

Luetić je također kazao kako je splitska zračna luka ispred dubrovačke po broju slijetanja zrakoplova niskotarifnih kompanija jer je tamo puno veći kapacitet ležajeva te da je sukladno planovima o „elitnom turizmu” orijentacija ZL Dubrovnik i na takve letove.

- Unatoč tome nismo nikoga odbili, niti Ryanair niti Easy Jet, oni će doći, ali to će biti u mjeri i granici. Mjera koja bi bila idealna je oko 30 posto niskotarifnih prijevoznika, a oko 60 posto tradicionalnih prijevoznika. – kazao je Luetić koji je zaključio kako menadžment ZL Dubrovnik može raditi na dovođenju zrakoplova, ali ne i na punjenju njihovih kapaciteta što je posao, kazao je direktor ZL Dubrovnik Frano Luetić, turističkih djelatnika.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019