Petak, 15 Listopad 2021 12:54

Djelatnica zdravstvene ustanove stornirala račune i novce spremila u špag

Djelatnica jedne zdravstvene ustanove u Dubrovniku ukrala je četiri tisuće kuna na način da je stornirala određene račune koji su plaćeni u gotovini i spremili ih sebi u špag. U policijskom priopćenju ne navodi se o kojoj je ustanovi riječ.

„Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko - neretvanske utvrđena je osnovana sumnja da je 41 -godišnjakinja počinila kazneno djelo pronevjere i kazneno djelo krivotvorenja službene ili poslovne isprave. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je kao glavni administrator jedne zdravstvene ustanove u Dubrovniku, iskoristivši svoje ovlasti, putem računala kojim se ispostavljaju računi pacijentima za pružene zdravstvene usluge, preko svoje pristupne lozinke, odnosno preko pristupnih lozinki drugih administratora zdravstvene ustanove, neosnovano stornirala pet fiskaliziranih računa naplaćenih za izvršene usluge.” - piše u priopćenju.

„Radi se o uslugama koje su pružene stranim državljanima i sve usluge su plaćene u gotovom novcu. Nakon toga je novce od neosnovano storniranih računa isplaćivala iz blagajne i protupravno prisvojila sebi, pričinivši zdravstvenoj ustanovi materijalnu štetu od preko četiri tisuće kuna. Osumnjičena 41-godišnjakinja je kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu.” - navode iz PU DN.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020