Ispiši ovu stranicu
Petak, 05 Studeni 2021 14:55

Dobroslavić: Kad je zadnji put Srbija nešto radila kod naših granica imali smo spaljene Konavle, Dubrovačko primorje i dio grada Dubrovnika

Piše:
Ilustracija JP Ilustracija JP

Kad je zadnji put Srbija nešto radila kod naših granica imali smo spaljene Konavle, Dubrovačko primorje, dio grada Dubrovnika i povijesnu jezgru granatiranu s tisućama granata. - kazao je župan Dubrovačko - neretvanske županije Nikola Dobroslavić na sjednici Županijske skupštine odgovarajući na vijećničko pitanje u kojem se tražilo županovo mišljenje o gradnji zračne luke u neposrednoj blizini Trebinja.

- Naravno da nas brine investicija u zračnu luku koja se gradi samo osam kilometara od Dubrovnika jer će se ona dogoditi poviše podzemnih voda koje idu prema Ombli iz koje se dubrovačko područje opskrbljuje pitkom vodom i zbog toga smo pozvali Ministarstvo vanjskih poslova i Ministarstvo gospodarstva da, budući da smo susjedi, zatraže pojedina objašnjenja, da se taj projekt ne realizira dok se ne razjasne svi njegovi detalji i dok se ne utvrdi da on nema nikakav utjecaj na okoliš. - rekao je Dobroslavić.

Osvrnuo se izjavu srpske premijerke Ane Brnabić kako će trebinjski aerodrom pomoći dubrovačkom gospodarstvu, odnosno dubrovačkom turizmu.

- Izjave oko te investicije predsjednice vlade Republike Srbije Ane Brnabić da je taj aerodrom pomoć dubrovačkom turizmu su čudne jer naravno da to nije pomoć turizmu. Investitor u taj aerodrom je Republika Srbija i aerodromi u Nišu. Malo je čudno da Republika Srbija gradi aerodrom na granici s Hrvatskom. - rekao je Dobroslavić naglasivši kako je primarni interes, kad je ovaj projekt u pitanju, zaštita okoliša Dubrovačko – neretvanske županije.

- Naš prvenstveni motiv je zaštita okoliša, ali ne možemo zaobići ni pitanje kojem gospodarstvu treba ta zračna luka kod Trebinja kad gospodarstva u tom području nema, Dubrovnik ima regionalnu i europsku zračnu luku. - rekao je Dobroslavić.

Upozorio je i na sigurnosno stanje, odnosno napetosti u zemljama u dubrovačkom zaleđu.

- Imamo situaciju da se u našem susjedstvu ponovo budi velikosrpski projekt. Vidjeli smo što se događalo u Crnoj Gori, tamo jedan bazen nazivaju imenom jednog batinaša koji je tukao naše ljude u Morinju i to svakako nije dobro i neće unaprijediti odnose. Dakle, očekujemo da vlasti BiH odgovore našim ministarstvima, a mi ćemo inzistirati na tome da kao susjedi imamo pravo tražiti da ta investicija ne smije biti na štetu Županije i našega gospodarstva, posebno okoliša. - rekao je župan Dubrovačko – neretvanske županije Nikola Dobroslavić.