Nedjelja, 09 Svi 2021 19:40

Dobroslavić: Linija Lastovo - Dubrovnik kreće 24. svibnja!

Linija koja će svakodnevno povezivati naš najudaljeniji otok Lastovo sa županijskim središtem Dubrovnikom kreće 24. svibnja, najavio je župan Nikola Dobroslavić s Lastova te pozvao sve da se pridruže na prvoj plovidbi ovom povijesnom linijom.

Također, u druženju s Lastovcima i Lastovkama te kandidatkinjom HDZ-a za načelnicu Anitom Jančić Lešić, koje su danas uz župana posjetili i njegov zamjenik Joško Cebalo te saborski zastupnik Branko Bačić najavljena je i skora rekonstrukcija Luke Ubli, za koju je Dubrovačko-neretvanska županija osigurala sredstva i koja uskoro kreće.

Mještani Lastova su također s kandidatima podijelili neke od svojih svakodnevnih problema, a posebice je bilo riječi o mladima i njihovoj želji da se vrate na svoj otok, a upravo projekti poput povezivanja brodskom linijom ili ulaganje u lučku infrastrukturu su jedan od preduvjeta za to.

Župan Dobroslavić je pritom naglasio kako će Županija i ubuduće nastaviti s programima sufinanciranja brige o starijim osobama, a u koju su dosada bile uključene i udruge s Lastova.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019