Utorak, 16 Studeni 2021 21:22

Dobroslavić: Mjere COVID potvrda nisu atak na ljudska prava

Piše:
Dobroslavić: Mjere COVID potvrda nisu atak na ljudska prava Foto: Davor Mladošić/arhiva Dubrovnikpress

Župan Dubrovačko – neretvanske županije Nikola Dobroslavvić osvrnuo se danas na prosvjede koji su se posljednjih dana održavali diljem zemlje pa tako i na jugu. Prosvjedi koji se mahom organiziraju putem društvenuh mreža održavaju se bez da su prethodno prijavljeni policiji, a oni koji ih organiziraju protive se COVID potvrdama, među njima većina i samo cijepljenju, ali i onih koji su i bilo kakvog testiranja.

Dobroslavić je kazao kako poštuje svaki stav, ali je i naglasio kako mjere koje donose Vlada i nacionalni Stožer civilne zaštite nisu atak niti smanjivanje ljudskih prava.

- Svjedoci smo da dio građana ima rezerve prema cijepljenju pa se protive, mi naravno te stavove poštujemo kao što poštujemo svaki stav u demokratskom društvu. Poštujemo i pravo na prosvjede koje smo vidjeli i to prihvaćamo kao tekovinu demokracije. Međutim, ne slažem se s argumentima koji se tamo iznose i nikako se ne slažem da su mjere koje je donijela Vlada i nacionalni Stožer atak, uskraćivanje i smanjivanje ljudskih prava, o tome nema govora. - kazao je Dobroslavić.

Cijepljenje je, istaknuo je Dobroslavić, još uvijek najbolja zaštita od koronavirusa.
- Argumentacija koja se iznosi nije utemeljena i pozivam sve naše sugrađane na cijepljenje jer to je ovog trenutka najbolji i jedini mogući način zaštite. Time štitimo svoje zdravlje i one oko nas i što je vrlo važno, omogućujemo zdravstvenom osoblju, koje je do sada pokazalo veliki napor i uspjeh u borbi protiv pandemije, da to i dalje radi jer ako su bolnice pune COVID pacijenata, oni drugi neće moći dobiti odgovarajuću skrb. - rekao je župan Dubrovačko – neretvanske županije Nikola Dobroslavić.