Četvrtak, 28 Travanj 2022 18:55

Dobroslavić na saborskom Odboru za poljoprivredu: Naša županija ima velike potencijale

Poljoprivreda je druga gospodarska grana naše županije, odmah nakon turizma. Naša županija ima velike potencijale, na području doline Neretve, Konavala, ali svakako i Pelješca i Korčule. Ono što moramo je istaknuti je pitanje plasmana određenih naših proizvoda na tržištu. - istaknuo je danas župan dubrovačko - neretvanski Nikola Dobroslavić na tematskoj sjednici Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora, a u sklopu petog Međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu koji se održava u Cavtatu.

Tema sjednice bili su kratki lanci opskrbe hranom u kontekstu plasmana lokalno proizvedenih proizvoda kroz ponudu ruralnog turizma u Republici Hrvatskoj.

- Imamo veliki potencijal u marikulturi, osam vinogorja u Županiji, jako velike potencijale u pčelarstvu i maslinarstvu. Nastojimo sustavno pristupati svim područjima, kako kroz posebne studije, tako i naš Plan razvoja koji smo donijeli u prosincu prošle godine. - istaknuo je, između ostaloga, župan Nikola Dobroslavić.

Uz župana Nikolu Dobroslavića, svoja iskustva, ali projekte iznijela je i ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019