Četvrtak, 29 Srpanj 2021 11:19

Dobroslavić: Ne stajemo na 30 km brze ceste do Pelješkog mosta, ona će se nastaviti kao autocesta do Dubrovnika

Nakon što je sinoć spojen i posljednji segment Pelješkog mosta, što nipošto ne znači da su radovi na mostu gotovi, preostaje još i da se završe radovi na pristupnim cestama mostu, a gradi se tridesetak kilometara cesta na Pelješcu koje bi trebale biti gotove do proljeća te bi most mogao biti u funkciji u lipnju 2022. godine.

Završetak mosta i pristupnih cesta nije pak i završetak projekta povezivanja juga Hrvatske s maticom.

O tome je govorio i župan Nikola Dobroslavić:
- Dobivamo i brzu cestu dugu 30 kilometara, što je vrlo važno. Mi ćemo nastaviti te radove tako da ta cesta ide i kao autocesta do Dubrovnika od čvorišta Metković. To će biti iduća faza. - rekao je Dobroslavić.

- Već ovim izbjegava se prelazak preko granice i izbjegavaju se kontrole policije i carine. To će biti prošlost. Turistički izleti će se odvijati jednostavno, bez kontrola. Sve će se promijeniti za Pelješac, Neretvu, kao i za Korčulu, Mljet i Dubrovnik. - rekao je župan Dobroslavić.

- Dolina Neretve će biti približena Dubrovniku, radi zaposlenih ljudi da mogu u dnevnoj migraciji dolaziti na posao što dosad nije bilo moguće. Enormne su mogućnosti koje će otvoriti most. Za našu je županiju važan gospodarski i geostrateški projekt. - naglasio je župan Nikola Dobroslavić.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020