laus banner 2021 2

Četvrtak, 13 Svi 2021 12:29

Dobroslavić odgovorio Toliću: Poništit ćemo natječaj za CGO Lučino razdolje

Na javni natječaj za izvođenje radova na Centru za gospodarenje otpadom Lučino razdolje pristigle su tri ponude i sve su tri bile znatno iznad procijenjene vrijednosti. Procjenu vrijednosti izvršio je izrađivač Studije izvodljivosti, te je ona potvrđena i od Jaspersa, tijela Europske komisije. Radi zaštite interesa građana i brige o javnom novcu, a bez obzira na složenost ovoga projekta i stroge ekološke zahtjeve, smatramo ovako visoke ponude neprihvatljivim. Zbog toga ćemo poništiti ovaj natječaj i ponoviti proceduru. - navodi danas župan Nikola Dobroslavić u odgovoru na priopćenje kandidata za župana Roka Tolića koji je napisao kako je otvaranje ponuda za CGO Lučino razdolje „Dobroslavićeva povijesna blamaža za kraj mandata”.

„Jedan od kandidata na izborima za župana g. Roko Tolić u nedostatku programa i argumenata piše da je to skandal i sramota. Njemu je briga za javni novac očigledno nepoznat pojam pa smatra da se svaka ponuda mora prihvatiti. Izgleda da g. Tolić misli da se trebalo s ponuđačima naknadno dogovarati oko cijene u ponudi van zakonom propisane procedure. Kolegu ću kao iskusniji pokušati poučiti što je skandal i sramota. Dakle, to zasigurno nije provoditi javne natječaje po zakonu i štititi interese građana. Skandal i sramota je provoditi netransparentne natječaje i napraviti štetu tvrtki kojoj si na čelu od 150 milijuna kuna, kao što je to on uradio u Zračnoj luci Dubrovnik. Sramota je što Zračna luka zbog toga nije mogla zaposliti sezonske radnike, kad im je to bilo najpotrebnije.” - navodi Dobroslavić.

„Zbog toga je g. Roko Tolić izgubio povjerenje većinskog vlasnika Zračne luke za novi mandat, a sad bi, bez obzira na to, očigledno želio takvu praksu netransparentnog provođenja javnih natječaja uvesti i u županiji.” - zaključuje u priopćenju župan Nikola Dobroslavić.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020