laus banner 2021 2

Ponedjeljak, 31 Svi 2021 13:43

Dobroslavić: Petrov je u kampanju ušao bez programa

Piše:

Izbornim rezultatom zadovoljan je i Nikola Dobroslavić koji je dobio povjerenje birača za četvrti mandat župana Dubrovačko - neretvanske županije. Još jednom je zahvalio biračima koji su izašli na izbore, posebno onima koji su mu dali potporu te naglasio kako je HDZ i dalje najsnažnija politička opcija u Županiji.

- Naši sugrađani su potvrdili da je ispravan put kojim vodimo Županiju, ali i da je dobar naš program za iduće mandatno razdoblje i na njegovoj realizaciji ćemo raditi, kao što smo radili dosad. - kazao je Dobroslavić, naglasivši kako je njegova prva zadaća bitka za uspješnu turističku sezonu.

- Pred nama je prvi radni dan i prva zadaća, a to je bitka za uspješnu turističku sezonu, a to znači i poziv građanima da se cijepe jer je što veća procijepljenost preduvjet za to, a mi smo tom preduvjetu blizu. - rekao je Dobroslavić.

Istaknuo je kako je ipak očekivao nešto veću potporu birača, ali i iznio razloge zašto je ona u nekim jedinicama lokalne samouprave izostala.

- Očekivao sam veću potporu birača, a u nekim se mjestima nije dogodila jer su kandidati u našim utvrdama pobjeđivali u prvom krugu i motiviranost naših birača u tim jedinicama u kojima uvijek pobjeđujemo je bila nešto manja nego u prvom krugu i to je presudilo manjoj razlici između mene i Petrova. Ipak, pobjeda u 17 jedinica lokalne samouprave pokazuje da je moja prednost znatna bez obzira što iz broja glasova to nije toliko vidljivo. - rekao je Dobroslavić.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, osvrnuo se i na izborni rezultat protukandidata Boža Petrova, inače predsjednika Mosta.

- Jeste li pitali Petrova hoće li nešto poduzeti s obzirom da je izgubio regionalne izbore, a predsjednik je nacionalne stranke. Njegova je stvar što će radit u Županijskoj skupštini. I Grmoja je bio u Skupštini pa mu nije baš išlo pa se brzo uhvatio Sabora i izgleda da mu je tamo pogodnije. Ako Petrov bude u Skupštini s veseljem iščekujem njegove argumente koje će iznositi jer u kampanju je ušao bez programa. Omalovažavao je Županiju. Iznosio je 16 teza tipa bolje zdravstvo, bolje korištenje pomorskog dobra, bolja prometna povezanost, a jednu je tezu dvaput ponavljao. Dakle nekim našim sugrađanima je bilo važno maknuti HDZ s vlasti, ali je većina odlučila podržati nas. - rekao je župan Dubrovačko – neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020