Četvrtak, 01 Prosinac 2022 10:51

Dobroslavić u Bruxellesu: Rusija i hranu koristi kao sredstvo u postizanju ratnih ciljeva

Nikola Dobroslavić Nikola Dobroslavić Foto: Davor Mladošić

Vidimo da se hrana koristi i kao sredstvo u postizanju ratnih ciljeva od strane Rusije u brutalnoj agresiji na Ukrajinu. Pokazuje se sad koliko smo bili u pravu što smo u našem mišljenju o Višegodišnjem financijskom okviru 2021. - 2027. ustrajali u obrani Zajedničke poljoprivredne politike i protivili se smanjenju sredstava za ovu temeljnu djelatnost svakog društva. - kazao je župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić na plenarnom zasjedanju Europskog odbora regija u Bruxellesu.

- Kao što Europska komisija traži rješenja za energetsku sigurnost, treba ustrajati u tom traženju i za prehrambenu sigurnost. Europski odbor regija, regije i gradovi u tome će, kao i uvijek, biti dobri partneri. - rekao je Dobroslavić uz raspravu o krizi na tržištu hrane u kojoj je sudjelovao i povjerenik Europske komisije za poljoprivredu Janusz Wojciechowsky.

Župan Nikola Dobroslavić sudjeluje u radu plenarnog zasjedanja Europskog odbora regija u Bruxellesu. Na dnevnom redu dvodnevne sjednice su prezentacije nacrta mišljenja, rasprave o rezolucijama i pitanjima vezanim s EU-om relevantnim za lokalne i regionalne vlasti.

Također, raspravljalo se o energetskoj krizi i posljedicama za europska kućanstva.

dm