Ponedjeljak, 01 Siječanj 2024 11:43

DOČEK NOVE PROTEKAO JE BEZ IZGREDA

Doček Nove na Stradunu Doček Nove na Stradunu Foto: Božo Radić / CROPIX

„Novogodišnja noć, kao i proteklo vrijeme adventa i blagdana, na području Dubrovačko - neretvanske županije je, u sigurnosnom smislu, proteklo u izuzetno sigurnom ozračju”, kažu danas iz Policijske uprave dubrovačko – neretvanske nakon dočeka.

Što se tiče dočeka u Dubrovniku koji je uz koncert Zdravka Čolića okupio najveći broj posjetitelja u Županiji, iz policije kažu kako je prema procjenama u dubrovačkoj povijesnoj jezgri i kontaktnoj zoni bilo oko 25 tisuća ljudi

„U suradnji s organizatorima dočeka, odnosno Gradom Dubrovnikom, poduzimale su se brojne mjere osiguranja u čiju provedbu je bio uključen izuzetno veliki broj policijskih službenika svih rodova policije, ali i zaštitara angažiranih od strane organizatora dočeka, a koje mjere su imale za cilj osigurati siguran doček Nove godine. Osim njih, sigurnosti novogodišnje noći pridonijeli su i brojni djelatnici interventnih i žurnih službi, odnosno djelatnici hitnih službi, vatrogasci i komunalni djelatnici. Sa zadovoljstvom možemo reći kako u novogodišnjoj noći nije zabilježeno niti jedno narušavanje javnog reda i mira, niti događaji koji bi u većoj mjeri uznemirili naše sugrađane i goste. Također nisu zabilježena teža kaznena djela, niti stradavanja u prometu. Upotrebe pirotehničkih sredstava je bilo, ali prema našim saznanjima, njihovom uporabom nitko nije ozlijeđen.” - navode iz PU dubrovačko – neretvanske.

„Policijska uprava dubrovačko - neretvanska zahvaljuje svima koji su pridonijeli da novogodišnja noć protekne u sigurnom ozračju, a svim sugrađanima i turistima koji borave na našem području želimo sretnu, sigurnu i uspješnu 2024. godinu!” - čestitaju iz PU DN.

dpp