Utorak, 14 Ožujak 2017 14:03

Dočekuje li izbore u Dubrovniku itko spreman? Gdje su zamjenici?

Piše:

Tek nešto više od dva mjeseca preostalo je do lokalnih izbora, a nitko od kandidata koji su najavili kako kreću u utrku za gradonačelničku poziciju još nije objavio imena zamjenika. Ili ih ne znaju ili ih kriju, u oba slučaja neozbiljno je, jer ozbiljni kandidati mjesecima unaprijed trebali bi znati tko su ljudi koji će biti njihovi prvi suradnici s kojima namjeravaju voditi Dubrovnik.

HDZ-ov kandidat Mato Franković nikako da izađe s tim imenima, spominjali su se po kuloarima Jelka Tepšić o čemu je Dubrovnikpres.hr već pisao, a Franković nije to potvrdio, ali ni demantirao, te Tonći Peović. Od HDZ-a, kakav god da jest, ipak najorganiziranije stranke, ipak se očekuje više od toga da uoči izbora njihov kandidat još nema definiranu situaciju oko zamjenika.

SDP-ova Tatjana Šimac Bonačić ne zna još ni hoće li uistinu biti kandidatkinja, jer kako je sama rekla na konfernciji za novinare, u slučaju da se Andro Vlahušić (HNS) bude mogao kandidirati o tome će odlučivati Gradski odbor, a kamoli da je mogla pred javnosti izaći s imenima zamjenika.

Terezina Orlić koja se kao nestranačka kandidatkinja predstavlja ispred DDS-a izgleda je definirala kandidate, no na upit portala Dubrovnikpress.hr odgovorila je kako će "njihova imena biti objavljena za nekih desetak dana" te da će joj zamjenici biti žena i muškarac, žena nestranačka zadužena za kulturu, muškarac iz DDS-a zadužen za komunalne probleme, ali imena nije htjela otkriti. Čuva Terezian Orlić valjda to za konferenciju za novinare, jer tada ćemo, možda se time povodi i ona i ostali kandidati, valjda svi "past na guzicu" kad ta eto strašno značajana imena izađu u javnost.

Zapravo javnost treba "pasti na guzicu" koliko su stranke i kandidati nespremni za predstojeće izbore, ne samo spomenuti, već i svi ostali, a krug se zatvara s HSS-om gdje Vido Bogdanović igra igru mačke i miša i nikako da potvrdi kandidaturu i HNS-om koji još uvijek čeka odluku Ustavnog suda o kandidaturi Andra Vlahušića.