Ponedjeljak, 10 Siječanj 2022 01:31

Dodikov Tamindžija obrušio se na Dobroslavića nakon intervjua za Južni

Piše:

Nakon intervjua koji je župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić dao za portal Južni jučer je reagirao Ilija Tamindžija, zastupnik, odnosno narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srspke. Naime, župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić za Južni je između ostalog govorio o projektu Gornji horizonti i aerodromu koji se kani graditi u okolici Trebinja, a koji se tiču i Hrvatske s obzirom da oba projekta mogu imati negativne posljedice na okoliš i vode na području Dubrovačko – neretvanske županije.

Tamindžija, inače zastupnik Dodikovog Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), za medije u BiH i Republici Srpskoj je tako kazao kako „svaki uspjeh Republike Srpske nekoga nažulja, pa tako i izgradnja Hidroelektrane Dabar i aerodroma u Trebinju”.

Nadalje on kaže da su dosad „na provokacije i neosnovane optužbe do sada šutjeli iz dobrog odgoja i pristojnosti”, a da ga Dobroslavićeve izjave „podsjećaju na manire SDA i njihove politike, čiji čelnici, također, u svim velikim projektima u Srpskoj vide nešto loše, ali ne i osobne neuspjehe”.

„Godinu 2021. ispratili smo uz odlične vijesti - potpisan je ugovor o izgradnji i financiranju Hidroelektrane Dabar. I umjesto čestitke, župan dubrovačko - neretvanski odlučio je da od uspjeha susjeda napravi svoju promociju - kritizurajući i tobože ispitujući projekt koji je dobio sve potrebne suglasnoti i dozvole i prošao relevantne institucije. I ne samo to. Zna odlično Dobroslavić i da je upravo zbog ekologije na koju se poziva projekt tapkao u mjestu tri godine, ali na kraju ni Sud BiH nije mogao da nađe nijednu zamjerku i neregularnost kada je ekološka dozvola u pitanju. No, gle čuda, župan bi ponovo ovu temu da stavi na stol. I da nam ukrade još jedno dvije - tri godine. Poručujemo mu da mi gradimo i radimo." - naveo je Tamindžija.

On se dotakao i hidroelektrane u Platu:
„Bilo bi nam zadovoljstvo da župan preispita zašto se neki strateški objekti iz nekadašnje države, a na njegovoj teritoriji, ne održavaju, pa je HE Dubrovnik svako malo van mreže zbog čega financijski trpe i Hrvatska i Srpska. Bilo je još prigodnih tema za kraj godine, pa možda i da se sumiraju svi benefiti Neuma, Čapljine i Ravnog i utjecaj rada HE Čapljina na budžete ovih općina. Sigurno bi bilo prikladnije od kritika projekta aerodroma Trebinje kojim se bave kompetentni i stručni ljudi iz Srbije i Srpske." - naveo je Tamindžija koji je kazao da se u Republici Srpskoj raduju svakom infrastrukturom projektu koji realiziraju sudjedi, bilo da se radi o Srbiji ili Hrvatskoj, a županu dubrovačko - neretvanskom nakon intervjua za Južni je kazao:
„Ipak, ne očekujemo od Vas da dijelite radost s nama zbog naših poduhvata, ali očekujemo da ih makar objektivno sagledate i ne komentirate zlonamjerno.”

Što je u „Tjednom razgovoru” za Južni inače kazao župan Dobroslavić možete pročitati OVDJE.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019