Petak, 07 Lipanj 2024 12:32

DOMOGAO SE KLJUČA UGOSTITELJKOG OBJEKTA PA POKRAO NOVAC

Tijekom jučerašnjeg dana dovršena su tri kriminalistička istraživanja vezana za tri krađe počinjene tijekom travnja i svibnja u Dubrovniku i Korčuli.

U prvom je slučaju sredinom travnja Policijskoj postaji Dubrovnik voditelj ugostiteljskog objekta iz Dubrovnika prijavio krađu 200 eura iz novčanika koji se nalazio unutar objekta. Utvrđeno je kako je krađu počinio 30-godišnji hrvatski državljanin koji je došao u posjed ključa ulaznih vrata ugostiteljskog objekta i tijekom ranih jutarnjih sati uzeo spomenuti novac nakon čega je vratio ključ tamo gdje ga je našao.

Za druga dva kaznena djela krađa se sumnjiči 26-godišnjak koji je u noći 9./10. svibnja iz novčanika koji se nalazio unutar nezaključanog broda privezanog u Korčuli otuđio 250 eura, a u drugom slučaju da je tijekom ranih jutarnjih sati 15. svibnja također s plovila koji se nalazio usidren u Korčuli, otuđio tenisice vrijednosti 140 eura.

Obojica su kazneno prijavljeni za krađu, 30-godišnjak u redovnoj zakonskoj proceduri, dok je 26-godišnjak uz kaznenu prijavu i zatvoren.

Iz Policijske uprave dubrovačko – neretvanske za Južni su potvrdili kako je u korčulanskom slučaju riječ o istom lopovu koji je i prošle godine krao po brodicama, kada je također uhićen.

dm