Utorak, 03 Svibanj 2022 22:25

Don Hrvoje Katušić odlazi u Vela Luku, a Don Ivica Pervan novi je rektor crkve sv. Vlaha

Don Ivica Pervan, msgr. Roko Glasnović i don Hrvoje Katušić Don Ivica Pervan, msgr. Roko Glasnović i don Hrvoje Katušić Foto: Dubrovačka biskupija

Dojučerašnjeg rektora crkve svetoga Vlaha don Hrvoja Katušića, dubrovački biskup Roko Glasnović imenovao je župnikom župe svetoga Josipa u Veloj Luci. Novi rektor crkve svetoga Vlaha je don Ivica Pervan koji je vodio župu Presvetog Spasitelja. Naime, danas je u nazočnosti biskupa Roka Glasnovića u prostorijama biskupijskog Ordinarijata održana primopredaja službe generalnog vikara Dubrovačke biskupije.

Novi generalni vikar don Ivica Pervan, položivši ispovijest vjere i prisegu vjernosti, primio je službu generalnog vikara i s njom povezane službe voditelja biskupijske kurije, ravnatelja Ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika, pravnog zastupnika Popovskog zbora i upravitelja biskupovog doma u Dubrovniku, a službu mu je predao bivši generalni vikar don Hrvoje Katušić.

Sa službom generalnog vikara proteklih godina bila je povezana i služba rektora Zborne crkve svetoga Vlaha i crkve svetoga Spasa tako da je don Ivica Pervan imenovan i novim rektorom crkve sv. Vlaha i crkve sv. Spasa te delegatom za apostolat pomoraca.

Don Hrvoje Katušić imenovan je župnikom župe svetoga Josipa u Veloj Luci, dok je dosadašnji župnik navedene župe don Mario Karatović, imenovan župnikom župe Presvetog Spasitelja u Mokošici. Primopredaje službi biti će u kolovozu.

Šime Zupčić je na osobnu molbu razriješen službe voditelja Katehetskog ureda dok još uvijek ostaje članom Vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciji kao i sudskim bilježnikom. Na njegovo mjesto voditelja Katehetskog ureda imenovan je don Marinko Šljivić, župnik župe Svete Obitelji u Novoj Mokošici. Na mjesto tajnice Katehetskog ureda imenovana je Željana Lučić, tajnica Biskupijskog ureda za pastoral koja ostaje vršiti i druge službe u Biskupiji kao i do sada.

at

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019