Utorak, 25 Siječanj 2022 21:54

Donacija Vukovarsko - srijemske županije: U gruškoj luci podijeljeno 10 tona jabuka

Donacija Vukovarsko - srijemske županije: U gruškoj luci podijeljeno 10 tona jabuka Foto: DNŽ

Donacija Vukovarsko - srijemske županije od deset tona jabuka podijeljena je u utorak u dubrovačkoj luci socijalnim i zdravstvenim ustanovama te dobrotvornim udrugama s područja Dubrovačko - neretvanske županije.

Župan dubrovačko - neretvanski Nikola Dobroslavić izjavio je ovom prilikom kako je riječ o prijateljskoj gesti Vukovarsko -srijemske županije koja na taj način uzvraća tradicionalnu donaciju mandarina.
- Dvanaestu godinu zaredom naša županija uputila je donaciju mandarina u Vukovarsko-srijemsku županiju. Mandarine i jabuke su simbol dobrih odnosa najjužnije i najistočnije hrvatske županije koje ćemo nastaviti njegovati. - istaknuo je, između ostaloga, župan Nikola Dobroslavić.

Župan vukovarsko - srijemski Damir Dekanić istaknuo je veliko zadovoljstvo suradnjom između dviju županija.
- Kao što je župan Dobroslavić i rekao, ovo je simbol naše dobre suradnje koja će se, uvjeren sam, nastaviti i u gospodarskom, ali i brojnim drugim segmentima. - kazao je župan Dekanić.

Vukovarsko srijemska zupanija posjet donacija jabuke 25 0122

U palači Ranjina održan je i sastanak na kojem se razgovaralo o nastavku ranije započetih oblika suradnje.
- Imali smo ranije inicijative za boljim plasmanom autohtonih proizvoda iz Vukovarsko - srijemske županije na našem području. Imali smo neke konkretne pomake, no malo smo usporili zbog korona krize. Nastavit ćemo i s ustrajanjima za boljom povezanosti između Vukovara i Dubrovnika, i to preko zračne luke u Osijeku. - rekao je župan Nikola Dobroslavić.

dpp