Utorak, 24 Kolovoz 2021 21:10

Dr. Ivo Lučić odgovorio rođaku Teu Andriću: Pozdravio me kao benu koja ne zna ništa o životu

Danas me Teo Andrić pozdravio na tematskoj sjednici županijske skupštine o Lučinu razdolju kao benu koja ne zna ništa o životu, čije bi mišljenje bilo glupo uzimati u obzir. Svoju je tvrdnju zamotao u rođačke odnose. Istina, njegova dobra majka je moja tetka koju poštujem i volim, ali nije ona kriva. - tako je danas na istup Tea Andrića (HDZ) na Skupštini Dubrovačko – neretvanske županije komentirao stršnjak za krš dr. Ivo Lučić.

Naime, danas je održana tematska sjednica Skupštine DNŽ na kojoj većina nije prihvatila novo trasiranje Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje koje bi pokazalo kuda otječu vode s tog područja.

„Svaka kap vode koja padne na Dubrovačko primorje trenutačno odlazi u podzemlje i nosi sa sobom sve utjecaje, i donose ih u more od Budime do Bistrine. Da nije tako, u Dubrovačkom primorju nalazilo bi se jezero veličine Vranskog jezera na otoku Cresu. Na sve sam to upozoravao sa velikim brojem Primoraca u posljednjih desetak godna, imajući veliki oslonac u njihovoj ljubavi prema zavičaju.” - naveo je pak dr. Ivo Lučić.

Nadalje, on je napisao:

„Tvrdnje o zatvorenom sustavu su obična budalaština na seizmički aktivnom prostoru kakvo je Primorje i pokazuju da njezini tvorci nemaju veze sa stvarnošću. Neka kažu nekom u Petrinji to o zatvorenim sustavima.

Također, o tome da su znanstvenici birali lokacija odlagališta dovoljno sam čuo od jednog domaćina u Majkovima, koji je, kako mi je ispričao, tadašnjeg načelnika općine a današnjeg župana odveo i "otkrio" mu - Badovinje rupe.

To što je danas rekao Teo Andrić zaogrćući plaštom bliskih veza, na puno općenitijoj razini rekao je čuvar državnog pečata Ivan Milas 1995: "Mozak vam ništa ne vrijedi! Kilo mozga je dvije marke".

Obje su znak politike koja je Hrvatsku, koja je ranih 70-ih uz Češku bila najrazavijenija zemlja socijalističkog svijeta, dovela danas na začelje EU,  uključivo iza Rumunske i Bugarske. Ključna obilježja te politike su korupcija, kiijentelizam i obesmišljavanje poštenog rada, etike i znanosti. Prethodno su uništili najveći ikad poznati hrvatski polet nastao nakon prvih općih izbora i napada na Hrvatsku.

U svemu tome se, eto, i rođak Teo Andrić dobro pomogao, pa ima zašto ponižavati znanost, najčvršći izraz ljudskog razuma.” - naveo je dr. Lučić.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020