Subota, 07 Svibanj 2022 17:47

Državno natjecanje mladih tehničara; među najboljima i jedan učenik s juga

Predstavnici Dubrovačko - neretvanske županije Predstavnici Dubrovačko - neretvanske županije Fotografija iz osobne arhive natjecatelja

Učenik Osnovne škole „Stjepan Radić” iz Metkovića Ante Obradović osvojivši drugo mjesto u kategoriji „Obrada materijala” bio je najbolji predstavnik Dubrovačko – neretvanske županije na 64. državnom natjecanju mladih tehničara koje je održano u Primoštenu ovaj tjedan. Njegova mentorica bila je Marina Nikolić.

Ove godine je na natjecanju sudjelovalo preko 6.500 učenika viših razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske na nižim razina natjecanja, a najbolja 244 mlada tehničara su se natjecala na državnoj razini. Među njima je bilo i osam učenika iz Dubrovačko – neretvanske županije.

Uz Antu Obradovića na natjecanju su sudjelovali učenici iz Osnovne škole „Don Mihovila Pavlinovića” iz Metkovića Luka Grmoja, Reina Bebić i Mara Talajić s mentoricom Jelicom Lazarević, iz Osnovne škole „Blato” su sudjelovali Jelena Donjerković i Marinko Petković s mentorom Zoranom Sardelićem. Rafael Batina s mentorom Tonijem Bjelišem je predstavljao Osnovnu školu „Slano”. Orsat Kralj predstavljalo je Osnovnu škola „Župa Dubrovačka”, a pripremao ga je mentor Josip Misir. Osim mentora i natjecatelja Fany Bilić iz Osnovne škole „Lapad” je bila članica povjerenstva u kategoriji Elektronika.

Natjecanje mladih tehničara jedno je od najstarijih natjecanja učenika osnovnih škola, ali i jedno od najzahtjevnijih natjecanja učenika osnovnih škola. Natjecanje je održano u tri dijela: pisane provjera znanja, izrade tehničke tvorevine prema zadanoj dokumentaciji i predstavljanja tehničke tvorevine pred povjerenstvom.

Natjecanje je organiziralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatska zajednice tehničke kulture, a o provedbi je brinulo Državno povjerenstvo. Dubrovačko – neretvanska županija ima potporu i podršku pri provođenju natjecanja mladih tehničara od Zajednice tehničke kulture Dubrovačko - neretvanske županije, Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Društva pedagoga tehničke kulture Dubrovačko - neretvanske županije.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019