Subota, 22 Travanj 2017 10:16

Držić u očima gimnazijalaca

Program "Držić u očima gimnazijalaca" održat će se u Domu Marina Držića, u utorak, u 19 sati. Uz program održat će se scenski nastupi učenika i izložba likovnih radova . Također, predstavit će se rezultati istraživačke radionice Doma Marina Držića.

Dakle, predstavu "Radni naslov: Tirena" izvest će Dramska skupina Gimnazije Dubrovnik (učenici 2., 3. i 4. razreda) pod vodstvom profesorice Lucijane Pendo.
"Amaterska glumačka družina priprema izvedbu Držićeve Tirene. Kako proba odmiče i radnja Tirene napreduje, među glumicama zakuhtava se borba za ulogu Tirene." - stoji u najavi DMD-a.

Uloge: Antonela Dragović (vođa družine), Karmen Klokoč (ton-majstor, pripovjedač, Kupido, medvjed), Viktorija Bačić (Tirena), Ivan Njavro (Ljubmir), Veronika Budinić (Miljenko), Maroje Žuvelek (Radat), Ivan Vidak (Stojna), Katarina Handabaka (Tirena), Matea Šišić (rekviziter, Satir, Dragić) i Antonia Stanković (Tirena).

Također, održat će se Pometov monolog iz komedije Dundo Maroje (II, 1). Pometa će igrati učenik drugog razreda Antonio Mostahinić pod vodstvom prof. Matilda Perković. Održat će se i Omakalin monolog iz komedije Grižula (II, 6). Omakalu će glumiti učenica prvog razreda Romana Dominiković pod vodstvom profesorice Antonia Korać Kusalić.

Naziv izložbe je "Držićevi likovi u očima gimnazijalaca". Radi se o izložbi likovnih radova učenika u tehnici akrila na platnu.
drzicplakatgimn"Skupina učenika, sudionika likovne radionice pod vodstvom prof. Ivanke Lilić i prof. Renate Lujak Grdović te akad. slikara Ivana Peraka kao mentora, na temelju znanja o Držićevim djelima u tehnici akrila na platnu stvorila je svoju viziju dramskih likova koji su na njih ostavili najdublji dojam." - navodi se u priopćenju DMD-a.

Autori radova: Lucija Burić (2. e), Erna Burina (3. d), Mihaela Cobenzl (4. b), Mihaela Gavrić (2. e), Mauro Lovrić (3. e), Paula Matić (2. d), Gabrijela Milinović (2. d), Valentina Obrad (2. e), Lucija Vragolov (2. c) i Iva Žmirak (4. a).

Predstavit će se dakle i radionica pod nazivom #drzicevgrad (Samoslike sa sadržajem).

"Učenici 3. c i 3. d razreda s prof. Anom Njirić Aleksić, suradnicom Leksikona Marina Držića, predstavljaju istraživačku radionicu #drzicevgrad (Samoslike sa sadržajem). Budući da Marin Držić u većinu svojih djela unosi realističke detalje iz dubrovačke svakodnevice, učenici su istražili koji su prostori grada i u kojem kontekstu spomenuti u njegovim dramskim tekstovima. Izloženim kratkim člancima o odabranim lokalitetima s navedenim citatima iz Držićevih djela i QR kodovima predstavlja se, među ostalim, svakodnevica gradskih obrtnika, trgovaca, sluškinja, vlastele i ostale činjenice o gradskim prostorima koje su tadašnjim gledateljima Držićevih predstava bile poznate. Obilazak navedenih prostora grada za učenike je i predstavljao priliku za snimanje samoslika (selfieja) - onih s pridodanim poučnim i zabavnim sadržajem iz Držićeva vremena." - stoji u priopćenju DMD-a.

Također, navodi se kako je za tekst konferanse zaslužna prof. Ana Jozović, kako je Satir (voditelj programa) učenik četvrtog razreda Ivo Bulić, a kako su vile učenice četvrtog razreda Marta Šalja i Romana Dender.

V.S.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019