Ponedjeljak, 20 Lipanj 2022 00:07

Dubravki Šeparović Mušović i Antoneti Alamat Kusijanović uručene nagrade „Vladimir Nazor”

Antoneta Alamat Kusijanović, Dubravka Šeparović Mušović i Ivica Kunčević Antoneta Alamat Kusijanović, Dubravka Šeparović Mušović i Ivica Kunčević Foto: Željko Puhovski / CROPIX

Dvije su dobitnice godišnjih državnih nagrada u kulturi „Vladimir Nazor“ za 2021. godinu s juga, a Dubravki Šeparović Mušović za glazbu i Antoneti Alamat Kusijanović za film kao i nagrada za životno djelo za kazalište Ivici Kunčeviću, koji je neizbježno povezan s Dubrovnikom, nagrade su uručene na svečanosti u Zagrebu u nedjelju navečer.

Nagrade za životno djelo iz književnosti je dobio Hrvoje Hitrec, iz glazbe Višnja Mažuran, za film Petar Krelja i za kazalište spomenuti Ivica Kunčević; za likovne i primijenjene umjetnosti nagrada je dodijeljena Slavki Pavić, prvi put u povijesti za fotografiju, a za arhitekturu Đuri Mirkoviću.

Godišnja nagrada za književnost uručena je Ivici Prtenjači za roman „Sine, idemo kući“, za glazbu Dubravki Šeparović Mušović za operne uloge u 2021. godini, a za film Antoneti Alamat Kusijanović za „Murinu“.

Godišnja nagrada za kazalište dodijeljena je Siniši Popoviću za ulogu Henrika u drami „Kad svijeće dogore“ Sandora Maraija, za likovnu umjetnost Matku Vekiću za izložbu „Arhipelag“ u Muzeju suvremene umjetnosti te za arhitekturu dvojcu Ivi Letilović i Igoru Pedišiću za projekt „Providurova palača“ u Zadru.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019