laus banner 2021 2

Srijeda, 02 Rujan 2020 21:20

Dubrovačka bošnjačka stranka reagirala na kamenovanje prostorija Islamske zajednice u Pljevljima

Nakon što je u susjednoj Crnoj Gori na izborima pobijedila dosadašnja oporba predvođena prosrpski i četnički orijentiranim strankama, među kojima su i one koje niti ne priznaju samostalnost Crne Gore, pa čak i ni Crnogorce kao naciju, u četničkom orgijanju u Pljevljima nastradale su i prostorije islamske zajednice.

Nakon jutrošnjeg kamenovanja prostorija večeras se priopćenjem oglasila i Dubrovačka bošnjačka stranka.

„Evidentno je da srpski nacionalizam nije nikada namiren, njihovi apetiti protežu se po mjerama zamišljene „Velike Srbije”, a na štetu svih nesrpskih naroda i narodnosti bivše Jugoslavije. Pogotovo su muslimani Bošnjaci meta u njihovim tobožnjim razračunavanjima sa Turcima, jer Albanci su prejaki i organizirani. Činjenica je da se genocidom u Srebrenici i širom BiH povampireni srpski nacionalizam i četničko - fašističke organizacije nisu namirile, već jedva čekaju da ponovo zakuhaju međunacionalne sukobe.” - piše u priopćenju Dubrovačke bošnjačke stranke koje potpisuje predsjednik Sado Bečić.

„Srbija se ne miri s porazima u Hrvatskoj i na Kosovu, pa želi zastrašiti i poniziti muslimane u BiH u Srbiji i Crnoj Gori. Nadati se je da će međunarodni faktor reagirati i spriječiti daljnje zastrašivanje i širenje mržnje prema nesrbima u Crnoj Gori, Srbiji i BiH, gdje se sve više stvara atmosfera kao u 92. godini prošloga stoljeća. Nesrpski živalj treba biti mudar i ne nasjedati na provokacije, ali i budno pratiti dokle sežu te bolesne politike i biti pripravan ne dopustiti neke nove Srebrenice i Vukovare, Manjače, Prijedore...” - pieš još u priopćenju Dubrovačke bošnjačke stranke.

dm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020