lausnekretninebanner

Nedjelja, 04 Listopad 2020 12:04

Dubrovačka udruga likovnih umjetnika proglašena najboljom na 36. susretu likovnih stvaralaca

Dubrovačka udruga likovnih umjetnika je na 36. susretu likovnih stvaralaca proglašena najboljom u 2020. godini, pohvalili su se danas iz te udruge svojim uspjehom.

Susret je organizirao Hrvatski sabor kulture na čiji su se natječaj prijavile 22 udruge i brojni samostalni autori. Svake godine susrete i natječaj prati izložba odabranih radova. Zbog specifične situacije uzrokovane pandemijom izložba i proglašenje ovogodišnjih dobitnika nagrada održano je jučer online.

Na ovogodišnji likovni natječaj Hrvatskog sabora kulture prijavljen je ukupno 301 rad (272 rada iz 22 prijavljene likovne udruge i 29 radova samostalno prijavljenih autora). Stručno povjerenstvo u kojem su povjesničarka umjetnosti i muzeologinja Sonja Švec Španjol i Damir akademski slikar Facan Grdiša odabralo je 78 radova. Virtualna izložba HSK pružila je pratiteljima kvalitetan prikaz odabranih radova, obrazloženje nagrađenih radova i izložbe u cjelini.

Dubrovačku udrugu likovnih umjetnika predstavljali su svojim radovima Mirica Dubčić, koja je, navode iz Dubrovačke udruge likovnih umjetnika, posebno istaknuta između njihova četiri autora, Nino Dubčić, Miro Stamatović i Anto Violić.

„Stručno povjerenstvo osim visoke kvalitete odabranih radova kao vrijednost naglasilo je ujednačenost svih radova udruge koji su poslani na natječaj osobito po sličnoj tematici i izraženom koloritu karakterističnom za slikarstvo našeg podneblja.” - naveli su iz Dubrovačke udruge likovnih umjetnika.

Inače, Dubrovačka udruga likovnih umjetnika na susretima likovnih stvaralaca HSK sudjeluje od 2007. i prije ovog još je tri tri puta (2007., 2010. i 2016.) bila proglašena najboljom udrugom u Hrvatskoj a njeni članovi bili su i dobitnici nagrade za najbolji likovni rad.

Udruga je u svojih 40 godina postojanja održala više od 70 izložbi, organizirala više od 20 likovnih kolonija i sudjelovala u brojnim humanitarnim akcijama. Zadnjih godina rad udruge je po broju izložbi koje se organiziraju izrazito dinamičan pri čemu se nastoji kroz pripremu i prezentaciju radova na zadane aktualne teme postići kvalitetan umjetnički razvoj pojedinca unutar udruge. Tijekom ove godine udruga je radove svojih članova prezentirala na četiri izložbe pri čemu se izdvaja izložba „Život teče dalje" u atriju palače Sponza. Na ovoj prvoj izložbi članovi su se predstavili radovima na temu sakralne baštine Grada i okolice.

dpp

Video sadržaj

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020