Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 13 Travanj 2017 11:13

Dubrovački polumaraton dio GloboRun avanture

Jedan se američki maratonac prošle godine odvažio na veliki podvig: trčanje 50 maratona u 50 američkih država u 50 tjedana. Pola od toga čine službeni maratoni, druga polovica su njegova neslužbena istrčavanja maratonskih ruta diljem SAD-a, među kojima i ona Big Sur maratona, jedne od najljepših utrka na sjevernoameričkom kontinentu i partnerska utrka Du Motiona.

Njegovo ime je Derek Zardus i pod sloganom “Predivne utrke u predivnim mjestima” vodi trkačko-putničku kompaniju GloboRun. Ove si je godine zadao novi cilj: između travnja i srpnja istrčati 14 utrka u Europi, među kojima i Dubrovački polumaraton.

Obožava trčati polako i uživati u krajoliku te upoznavati druge trkače i inspirirati se njihovim pričama. Kako sam kaže, u vremenima kada se među ljudima stvaraju brojne podjele, vjeruje da ih trčanje može zbližiti. Osim toga, tijekom vremena je gotovo postao ovisan o trkačkoj euforiji i toliko se nabrijava na utrke, da osim trčanja obožava i volontirati te tako iskusiti drugu stranu medalje, onu organizatorsku.

DPP