Nedjelja, 05 Lipanj 2022 14:04

Dubrovački robotičari na europskom prvenstvu u Portugalu

Protekla četiri dana u portugalskom Guimarãesu održavalo se europsko prvenstvo u robotici European RoboCup 2022. Natjecalo se preko 150 ekipa, odnosno preko 900 robotičara iz 21 zemlje. Hrvatsku je na ovom natjecanju predstavilo 14 ekipa sastavljenih od 37 natjecateljica i natjecatelja te 11 mentora. Hrvatska robotička reprezentacija je ostvarila zapažen rezultat te se doma vraća sa sedam medalja, četiri zlatne, dvije srebrne i jednom brončanom.

Maroje Musladin iz Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik je bio kapetan ekipe Ragusa CRO team. S njim u ekipi su još bili Vanja Novoselec i Filip Melnjak. Mentorica ekipe je Dalija Milić Kralj, profesorica strojarske grupe predmeta iz Pomorsko - tehničke škole Dubrovnik. Ragusa CRO team je dobio posebno priznanje za najbolju strategiju te su osvojili peto mjesto u kategoriji Rescue Simulation.

U kategoriji Soccer Light Weight ekipa Robofreak CRO team je osvojila 4. mjesto. Mentor ekipe je bio Ivan Kolarić, kapetan ekipe Borna Svržnjak te učenici Pomorsko - tehničke škole Dubrovnik Patrik Kralj i Duje Handabaka.

Još jedno četvrto mjesto je osvojila ekipa King PERO CRO team u kategoriji Rescue line entry. Za nju je uz Marina Rođaka i Nina Peteka nastupio i učenik Osnovne škole Župa Dubrovačka Orsat Kralj. Mentor ekipe King PERO CRO team je bio Ivica Kolarić.

Višemjesečne pripreme učenika za RoboCup Junior Croatia Open 2022, RoboCup Junior Austria Open 2022 i European RoboCup 2022 su se odradile u suradnji Pomorsko - Tehničke škole Dubrovnik, Društva pedagoga tehničke kulture DNŽ, Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Hrvatskog robotičkog saveza koji su pomogli i oko puta i sudjelovanja dubrovačkih robotičara na europskom prvenstvu u Portugalu.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019