Ispiši ovu stranicu
Subota, 23 Travanj 2022 17:46

Dubrovački robotičari uspješni i na RoboCupu Austria 2022.

Na natjecanju RoboCup Junior Austria Open 2022. koje se održalo u Weizu hrvatski robotičari koji su nastupili s 14 ekipa su osvojili šest zlatnih, tri srebrne i dvije brončane medalje. Ovo je prvo uživo natjecanje nakon tri godine zbog pandemije koronavirusa. U Weizu se natjecalo 182 natjecatelja podijeljenih u 57 ekipa. Natjecatelji su bili mladi robotičari iz Austrije, Hrvatske i Slovenije. Na pobjedničkom postolju su se našli i dubrovački mladi robotičari i njihova mentorica.

U kategoriji Rescue Line Primary prvo mjesto je osvojila ekipa ZERO CRO team u kojoj je bio naš Orsat Kralj s Lovrom Dijaničem iz Velike Gorice, a mentorica ekipe je bila Dalija Milić Kralj.

U kategoriji Soccer Light Weight Secondary ekipa Ragusa CRO Team je zauzela četvrto mjesto, a predstavljao ju je učenik Pomorsko - tehničke škole Dubrovnik Maroje Glegj s mentorciom Dalijom Milić Kralj.  

Višemjesečne pripreme učenika za RoboCup Junior Croatia Open 2022 i RoboCup Junior Austria Open 2022. su se odradile u suradnji Pomorsko - tehničke škole Dubrovnik, Društva pedagoga tehničke kulture DNŽ, Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Hrvatskog robotičkog saveza.

dpp