Četvrtak, 14 Listopad 2021 21:11

Dubrovačko - neretvanska županija postala vlasnik zgrade Doma za starije Korčula

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je u četvrtak u palači Ranjina u Dubrovniku s ravnateljem Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivanom Serdarom ugovor o prijenosu vlasništva na nekretnini u Korčuli na Dubrovačko-neretvansku županiju (bez naknade). U naravi riječ je o nekretnini u kojoj se nalazi Dom za starije Korčula.

Potpisivanju su nazočili savjetnica župana Žaklina Marević sa suradnicima kao i predstojnica Područnog ureda HZMO-a Dubrovnik Martina Skopljaković te ravnatelj Doma Darko Tarle.

- Zahvaljujem Vladi koja je omogućila ovakav prijenos vlasništva na Županije, mislim da je to dobro i u skladu s načelom supsidijarnosti. Dobivanjem vlasništva nad zgradom Doma za starije Korčula otvaramo sebi mogućnost korištenja EU fondova u nekim budućim investicijama u Domu. Za korištenje EU fondova gotovo uvijek je potrebno imati vlasništvo nad nekretninom, a o njoj ćemo se brinuti najmanje jednako dobro kao i država, a možda i bolje. - rekao je ovom prilikom župan Dobroslavić.

Ravnatelj HZMO-a Ivan Serdar rekao je kako je ovo treći takav ugovor koji je Zavod potpisao na razini Hrvatske.

- Dubrovačko-neretvanska županija je treća županija u kojoj potpisujemo ovakav ugovor nakon Istarske i Koprivničko-križevačke županije. Vlada RH je Odlukom iz studenog 2020. godine zadužila HZMO i resorno Ministarstvo da osiguramo sve uvjete kako bi mogli potpisati ove ugovore, odnosno prepisati vlasništvo na Osnivača, u ovom slučaju Dubrivačko-neretvansku županiju. Naš cilj je da osnivači koji su već ranije ulagali u te nekretnine ulažu novce u svoju imovinu, ali što je najvažnije da imaju mogućnosti aplicirati na fondove EU”, rekao je Serdar.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020