Nedjelja, 04 Prosinac 2022 20:28

Dubrovčani na Prvenstvu Hrvatske radio upravljanih jedrilica

U organizaciji JK Hydro natjecali su juniori iz JK Orsana U organizaciji JK Hydro natjecali su juniori iz JK Orsana Foto: Tomo Sjekavica

U Rogaču na otoku Šolti ovaj vikend održano je Prvenstvo Hrvatske radio upravljanih jedrilica klase Dragon Force 65 za juniore i seniore u organizaciji JK Zenta i SRD Koralj. Na Prvenstvu su Dubrovčani nastupili u obje konkurencije. 

U organizaciji JK Hydro natjecali su juniori iz JK Orsana. Roko Tomšić je osvojio treće mjesto, Maroje Grgić peto mjesto, a Mark Vladić 11. mjesto nakon tehničkih problema sa samim modelom jedrilice. U kategoriji seniora nastupio je Ivan Grgić iz JK Hydro zauzevši 5 mjesto.

Iz Jedriličarskog klub Hydro pozivaju djecu i mlade u subotu na plažu u Uvali Lapad gdje će se su sklopu Dubrovačkog zimskog festivala - Šarene zime u Uvali održati regata jedrilica na daljinski, na kojoj će se moći upoznati s modelima radio upravljanih jedrilica. Broj mjesta na regati je ograničen, a za regatu se potrebno prijaviti preko ove poveznice: www.ztk-du.hr/sarena-zima-prijave/

Nakon regate u idućim tjednima počinju radionice uvod u jedriličarsko modelarstvo i radio upravljane jedrilice za djecu i mlade od 12 godina i starije.

dpp