Srijeda, 25 Listopad 2023 13:14

DUBROVNIK DOMAĆIN MEĐUNARODNE KONFERENCIJE RAVNATELJA PREDŠKOLSKIH I ŠKOLSKIH USTANOVA

Dubrovnik je od 25. do 27. listopada domaćin međunarodne konferencije ravnatelja predškolskih, osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova u organizaciji European School Heads Association (ESHA) i Udruge hrvatskih ravnatelja srednjih škola (UHSR), koja je okupila više od 600 sudionika iz 30 zemalja.

Današnjem svečanom otvorenju konferencije prisustvovao je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković koji je u ovoj prigodi rekao kako je Grad Dubrovnik u posljednjih šest godina u sustav osnovnoškolskog obrazovanja uložio 20 milijuna eura, istaknuvši da su izgrađene dvije nove škole te tri škole koje su energetski obnovljene.

- Izuzetno sam ponosan što mogu reći da smo ovoga rujna otvorili novu školu u zaštićenoj UNESCO-ovoj povijesnoj jezgri. Ovaj projekt predstavlja značajan doprinos očuvanju života unutar gradskih zidina i usklađen je sa smjernicama Plana upravljanja povijesnom jezgrom Dubrovnika, prvog takvog dokumenta u Republici Hrvatskoj, čije se odredbe uvelike provode. - zaključio je gradonačelnik Franković.

Govorili su ujedno i državna tajnica Ministarstva znanosti i obrazovanja Iva Ivanković, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, predsjednik ESHA-e Christopher Hill i predsjednica UHSR-a Suzana Hitrec.

Na konferenciji ESHA Dubrovnik 2023. na temu "Voditelji škola koji čine razliku", uz posebna predavanja i radionice, svim sudionicima se nudi i posjet odgojno-obrazovnim ustanovama u Dubrovniku te razgovor s ravnateljima dječjih vrtića, osnovnih škola, srednjih škola, uz mogućnost upoznavanja kulturne i prirodne baštine dubrovačkog kraja.

dpp