Subota, 11 Studeni 2023 02:21

DUBROVNIK JE PROGLAŠEN ŠAMPIONOM HRVATSKOG TURIZMA

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i premijer Andrej Plenković koji je uručio glavnu nagradu Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i premijer Andrej Plenković koji je uručio glavnu nagradu Foto: Goran Sebelić / CROPIX

Dubrovnik je proglašen šampionom hrvatskog turizma. Na danima Hrvatskog turizma koji su održani u Rovinju nagradu za „Turističku destinaciju godine - šampion hrvatskog turizma”, koju je dodijelio predsjednik Vlade Andrej Plenković, preuzeo je na svečanosti u petak navečer gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

Uz bok Dubrovniku bili su prošlogodišnji pobjednik Rovinj i ovogodišnji domaćin manifestacije koju organiziraju Hrvatska turistička zajednica, Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska radiotelevizija te Poreč.

turizam nagrade79 101123 min

Nagradu je gradonačelniku Frankoviću uručio premijer Andrej Plenković; foto Goran Sebelić / CROPIX

Istaknimo i to da su još dvije nagrade došle u Dubrovačko – neretvansku županiju. Program berbe mandarina i foto safari dolinom rijeke Neretve, koji je osmislio turistički djelatnik i ugostitelj Pavo Jerković, vlasnik hotela i restorana Villa Neretva, proglašen je najboljim u kategoriji ruralnog turizma o čemu više možete čitati OVDJE, a konobar dubrovačkog hotela Bellevue iz grupacije Jadranskih luksuznih hotela Mario Ljiljanić bio je jedan je od 19 dobitnika nagrade za najbolje djelatnike „Čovjek, ključ uspjeha u turizmu o čemu možete čitati OVDJE.

turizam nagrade40 101123 min

Ministar Marin Piletić i Pavo Jerković; foto Goran Sebelić / CROPIX

dm