Ponedjeljak, 03 Lipanj 2024 14:49

DUBROVNIK JE VEĆ DOŠAO DO MILIJUN NOĆENJA

DUBROVNIK JE VEĆ DOŠAO DO MILIJUN NOĆENJA Foto: Tonći Plazibat / CROPIX

Dubrovnik je zadnjeg dana svibnja već dosegnuo milijunto noćenje, a kako danas ističu iz dubrovačke gradske uprave „izvrsnom predsezonom Dubrovnik je još jednom pokazao kako se može od Grada negativnog primjera doći do Grada koji bilježi kvalitetan rast u predsezoni čime osigurava dubrovačkom gospodarstvu financijsku stabilnost koja je temelj za dugoročni razvoj održive destinacije”.

„Nakon izrađene Studije nosivog kapaciteta povijesne jezgre, iz koje je jasno naznačeno kako broj istovremenih posjetitelja u povijesnoj jezgri ne smije prijeći 11.275 posjetitelja što je razina umjerene tolerancije, jasno je kako različitim alatima upravljanja od Bus web shopa, boljim rasporedom dolaska brodova na kružnim putovanjima te njihovim duljim ostankom u Gradu (ne kraće od 8 sati) brojka posjetitelja u povijesnoj jezgri ni jednom se u izvrsnom svibnju nije popela iznad 9.800.” - navode iz gradske uprave,

„U svibnju je zabilježen porast noćenja 25 % u odnosu na svibanj 2023. dok je za razdoblje od 1. siječnja 31. svibnja 2024. zabilježen porast broja noćenja za 21 %. Brojka noćenja nije jedini indikator uspješnosti destinacije. Prodaja digitalne kartice Dubrovnik pass u prvih pet mjeseci zabilježila promet od ukupno 4.337.780 milijuna eura, što predstavlja rast od 51 % u odnosu na prošlu godinu. Nadalje, svibanj 2024. zabilježen je prihod od 2.406.890 milijuna eura što bilježi povećanje prodaje za 50 % u odnosu na 2023. godinu.” - piše još u priopćenju iz Grada Dubrovnika.

JPA