Utorak, 16 Siječanj 2024 17:03

DUBROVNIKU PRIZNANJE ZA DOMAĆINSTVO EP U VATERPOLU

DUBROVNIKU PRIZNANJE ZA DOMAĆINSTVO EP U VATERPOLU Foto: Grad Dubrovnik

U sklopu Europskog prvenstva u vaterpolu, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković ovog je ponedjeljka u Francuskom paviljonu u Zagrebu sudjelovao na završnoj večeri u organizaciji Hrvatskog vaterpolskog saveza i European Aquaticsa.
 
Ovom je prigodom dubrovačkom gradonačelniku Frankoviću uručeno priznanje za doprinos i izvrsno gostoprimstvo Grada Dubrovnika, jednog od domaćina međunarodnog natjecanja.
 
- Dubrovnik je vrlo ponosan na činjenicu kako je po prvi puta bio sudomaćin ovakvog jednog prepoznatljivog i vrijednog sportskog događanja. Time smo poslali jednu lijepu poruku u svijet, o Dubrovniku kao gradu sporta. Zahvaljujem se svima, posebice Hrvatskom vaterpolskom savezu i Europskom vaterpolskom savezu koji su nam dodjelili mogućnost da ugostimo sportaše, vaterpoliste i priredimo našim sugrađanima i posjetiteljima događaj koji će ostati zapamćen. - istaknuo je gradonačelnik u svom obraćanju.
 
Europsko seniorsko prvenstvo u vaterpolu za muškarce, osim u Zagrebu, održalo se u Dubrovniku kao gradu sudomaćinu, u kojem je ovo natjecanje i svečano otvoreno. Najveće je to sportsko natjecanje u dosadašnjoj povijesti Dubrovnika, a obilježili su ga odlična navijačka atmosfera,  veliki interes javnosti, ispunjene tribine bazena u Gružu i sjajni sportski rezultati. 
 
Finalni dvoboj na bazenu Mladosti između Hrvatske i Španjolske u Zagrebu održat će se danas, s početkom u 20 sati i 15 minuta.

dpp