Ponedjeljak, 07 Lipanj 2021 14:34

Dujmović: Jasno da je HDZ s DDS-om postigao dogovor oko većine u Županiji

Piše:

Iako većinu u Županijskoj skupštini HDZ može formirati s DDS-om, još od prvog kruga izbora špekulira se kako se to neće dogoditi, odnosno da će većinu HDZ-u dati HNS. Dok župan Nikola Dobroslavić u svojim izjavama jasno ističe kako će suradnju prvo ponuditi svom dugogodišnjem koalicijskom partneru DDS-u, čelnik te stranke Pero Vićan u svojim se medijskim istupima posljednjih dana žestoko obrušava na HNS, aludirajući da su oni ti koji s HDZ-om pregovaraju o većini.

Da dogovora s HDZ-om nije bilo kazao je za portal Dubrovnikpress.hr predsjednik županijskog HNS-a Valentin Dujmović, naglasivši kako je Vićan taj koji trguje s HDZ-om.

- Ma nismo se mi dogovorili s HDZ-om. Još je od početka, od onog prvog kruga izbora kad su birališta u 19 sati zatvorena, jasno da je HDZ s DDS-om postigao dogovor oko formiranja većine u Županijskoj skupštini. To je jasno i tu završava sva priča oko formiranja većine u Skupštini. - rekao je Dujmović.

Ipak, istaknuo je kako će HNS u Skupštini podržavati dobre projekte, ali i naglasio kako postoji jedan projekt oko kojeg se HDZ i HNS ne mogu složiti.

- Mi ćemo kao što smo i protekle četiri godine, a isto smo imali dva vijećnika, u Skupštini podržavati dobre projekte, a loše nećemo. Ono što ne možemo podržati je Lučino razdolje i vidjet ćemo što će se od točaka pojavljivati na Skupštini. Sad mogu reći da Lučino razdolje ne možemo podržati u sadašnjem obliku. - rekao je Dujmović.

No, ako HNS s dva osvojena mandata neće pomoći HDZ-u u formiranju većine u Županijskoj skupštini, tada se logičnim postavlja pitanje zašto je Vićan nervozan, odnosno zašto udara po HNS-u.

Dujmović naglašava kako Vićan na taj način samo ojačava svoje trgovačke pozicije prema HDZ-u.

- Pero Vićan pokušava što bolje istrgovati s HDZ-om i to je ono o čemu on cijelo vrijeme govori. On zapravo cijelo vrijeme straši HDZ i kaže „ako uzmete Dujmovića onda ću ja u Skupštini govoriti”. Pa zaboga, govori, govorit će i drugi. - rekao je Dujmović.