Utorak, 26 Rujan 2023 18:04

DUO HOJSAK & NOVOSEL S DUBROVAČKIM SIMFONIJSKIM ORKESTROM

DUO HOJSAK & NOVOSEL S DUBROVAČKIM SIMFONIJSKIM ORKESTROM Foto: DSO

Duo Hojsak & Novosel nastupit će s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u srijedu, 27. rujna ispred crkve sv. Vlaha. Koncert se održava u povodu Svjetskog dana turizma, a priređuju ga Turistička zajednica grada Dubrovnika i Dubrovački simfonijski orkestar. Koncertom će ravnati Slobodan Begić, početak koncerta je u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Jedinstveni duo na hrvatskoj, ali i međunarodnoj sceni kojeg čine Tihomir Hojsak (kontrabas) i Filip Novosel (tambura) osnovan je 2015. godine kada je svoju karijeru započeo pod nazivom „Bow vs Plectrum“ (gudalo protiv trzalice). Tako su glazbenici spojili dva instrumenta potpuno različitih tradicija sviranja te postigli jedinstveni izričaj koji kombinira mnoge glazbene stilove, ali je ipak svoje temelje našao u hrvatskoj tradicionalnoj i etno glazbi, te klasičnoj i suvremenoj jazz glazbi. Godine 2017. objavili su album Strings Only sa Zagrebačkom filharmonijom, a mediji su ga prepoznali kao novi hrvatski kulturni brand. Sada ćemo to imati priliku poslušati i u Dubrovniku!

Inače, ovi glazbenici nastupili su u SAD-u (turneja Sounds of Croatia), u Kini, Italiji, Belgiji, Kini, Austriji, Sloveniji, Srbiji i diljem Hrvatske, surađivali s glazbenicima kao što su Theodosii Spassov, Vlatko Stefanovski, Matija Dedic i Gibonni.

rrd