Četvrtak, 09 Veljača 2017 19:02

DURA: Priključite se Danu biciklizma u Dubrovniku

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA priključila se nacionalnoj akciji Sindikata biciklista te poziva sve zainteresirane građane da u petak 10.02.2017.g u što većem broju koriste svoje bicikle za prijevoz do posla.

Akcija globalnog karaktera „Dan zimskog bicikliranja na posao“ je prvi put pokrenuta u Kanadi prije 5 godina, a među hrvatskim gradovima istaknuto mjesto drži Grad Zagreb koji je debitirao u 2015. godini te postao prvi grad u svijetu po broju biciklista koji su se odazvali događanju.

Cilj akcije je sudjelovanje što većeg broja vozača kako bi ukazali na prednosti koje proizlaze iz korištenja bicikli u odnosu na vozila koja se pokreću na fosilna goriva.

Građani se za sudjelovanje mogu prijaviti putem web stranice www.winterbiketoworkday.orgispunjavanjem kratke ankete.

Također, ova akcija u skladu je s aktivnostima europskog projekta „MOTIVATE“ kojeg provodi Grad Dubrovnik u suradnji s DURA-om.

Projekt predstavlja još jednu inicijativu čiji je cilj kroz aktivnu participaciju lokalnih stanovnika i posjetitelja odgovoriti na sve poteškoće koje terete gradske prostore i predstavljaju prepreku za daljnji urbani razvoj. 

Projektom je obuhvaćeno 6 gradova na području 5 zemalja (Cipar, Hrvatska, Italija, Grčka i Portugal uključujući i gradsko područje samog Dubrovnika). Sve te gradske centre međusobno povezuje iskustvo u provođenju projekata održive mobilnosti, ali i niz zajedničkih problema u odvijanju gradskog prometa, karakterističnih za gradove sredozemnog područja, od kojih je najznačajniji intenzifikacija broja dnevnih putnika za vrijeme ljetne sezone.

DURA

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019