laus banner 2021 2

Utorak, 30 Ožujak 2021 14:41

DUSTRA protiv „dodatnih primanja za kulturnjake”

Gradsko vijeće na posljednjoj je sjednici prihvatilo tekst Kolektivnog ugovora za zaposlene u ustanovama u kulturi, no DUSTRA taj prijedlog nije podržala. Štoviše Željko Raguž upozorio je kako, s obzirom na pandemiju, krizu i veliku neizvjesnost u prilivu novca u proračun, nije vrijeme da se zaposlenima u sektoru kulture osigurava još 3,9 milijuna kuna za prava iz Kolektivnog ugovora.

DUSTRA i njezin čelnik Željko Raguž inače su u protekle četiri godine puno puta isticali kako Grad previše novca izdvaja za kulturu. U vremenu krize nije niti bilo za očekivati da bi DUSTRA podržala da se nakon korekcije koeficijenta za zaposlene u kulturi predvidi dodatnih 3,9 milijuna kuna, pored 140 milijuna koliko se na kulturu iz proračuna prelije na godišnjoj razini.

Tako je jučer na sjednici, obrazlažući zašto neće podržati tekst Kolektivnog ugovora za zaposlene u kulturi, Raguž jasno kazao kako se, dok su poduzetnici na koljenima, ne može nekoga štititi kao ličkog medvjeda.

U današnjoj objavi iz DUSTRA-e ističu ponovo i kako su, u odnosu na kulturu, ulaganja u sport premala te kako će nakon polovice svibnja, odnosno nakon izbora, sport dobiti status koji zaslužuje.

„Na sjednici Gradskog vijeća opet smo istupali po pitanju koje se vječno ponavlja. Omjer sporta i kulture na području Grada Dubrovnika je 7:1 za kulturu. U brojevima to izgleda ovako, 140 milijuna kuna za kulturu u odnosu na 20 milijuna kuna za sport. Mi jesmo grad kulture i to uvijek ističemo, ali zar nismo i grad sporta? U nikad težim vremenima pandemije vijećnici su izglasali dodatna primanja za kulturnjake, a vijećnici DUSTRA-e su bili jedni od rijetkih koji nisu htjeli sudjelovat u toj predstavi. Nakon 16.5. sport će dobiti status kakav i zaslužuje.” - naveli su iz DUSTRA-e.

nm

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020