Petak, 25 Kolovoz 2023 15:52

DVA ZBORA GRAĐANA U RIJECI DUBROVAČKOJ UZ STUDIJU O UTJECAJU NA OKOLIŠ BRZE CESTE

Ususret javnom izlaganju o Studiji o utjecaju na okoliš brze ceste Dubrovnik – Zračna luka Dubrovnik, koja je zakazana za 5. rujna održat će se dva zbora građana – prvi u organizaciji Grada Dubrovnika dok će drugi organizirati Gradski kotar Komolac.

Zbor građana Rijeke Dubrovačke na temu izgradnje brze ceste Zračna Luka – Dubrovnik – Osojnik koji organizra Grad Dubrovnik održat će se u srijedu, 30. kolovoza s početkom u 18 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Mokošica.

„Uz predstavnike gradske uprave, na zboru građana prisustvovat će i predstavnici Uprave Hrvatskih cesta te izrađivači projekta. Cilj zbora građana je da kroz otvoreni dijalog sa stanovnicima Rijeke Dubrovačke svi uključeni usuglase zajedničko rješenje koje će biti na korist cijeloj zajednici.” - navode iz Grada Dubrovnika te pozivaju sve građane, koji žive na području Gradskog kotara Mokošica i Gradskog kotara Komolac, da se odazovu zboru građana i sudjeluju u raspravi.

Zbor građana u organizaciji Grada Dubrovnika najavljen je još početkom ljeta nakon što se gradonačelnik Mato Franković u Dubrovniku sastao s predsjednikom Uprave Hrvatski cesta Josip Škorić.

Drugi Zbor građana organizirat će i Gradski kotar Komolac u kojem se stanovništvo protivi mogućnosti prolaska trase brze ceste poviše Rijeke dubrovačke.

U Gradskom kotaru Komolac u proteklom razdoblju pokrenuli su i peticiju kojom potpisima građana iskazuju protivljene rješenju prema kojem bi cesta mostom prolazila poviše zaštićenog krajobraza Rijeke dubrovačke.

Zbor građana Gradskog kotara Komolac zakazan je dva dana iza Zbora građana kojega organizira Grad Dubrovnikž, odnosno 1. rujna u 16:30 sati u klaustru samostana u Rožatu.

nm